Se pregatesc mai intai scoicile.Eu le-am desfacut la vapor.Intr-o oala am adaugat putin ulei de masline ,2 catei de usturoi ,2 foi de dafin si cateva boabe de piper.Am adaugat scoicile si paharul de vin.Le-am pus capacul si le-am lasat cateva minute sa se desfaca.Cand sunt desfacute(cele care nu s-au desfacut ,nu insisitati ,nu se vor deschide si nu se folosesc pt ca sunt toxice),le punem intr-un castron pt a se lasa la racit.Strecuram zeama lasata in oala cu ajutorul unei palnii cu un servetel absorbant in interior,asa eliminam si resturile de nisip lasate de scoici.
Pregatim orezul,incepand cu calirea cepei in ulei ,se adauga orezul,si se caleste si acesta pana devine transparent.Adaugam zeama strecurata de la scoici si lasam timp de 15 minute la foc potrivit ,daca mai este nevoie de lichid se adauga apa,daca nu mai aveti zeama.Intre timp ,eliminam jumatate de cochilie a scoicilor .Adaugam scoicile cu jumatate de cochilie si carne,inainte cu 5 minute ca orezul sa fie gata.Se presara patrunjel verde si piper macinat, se serveste imediat.Pofta buna!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii