Pachetele cu urda si stafide

Pachetele cu urda si stafide. Aluatul: Se pregateste maiaua cu putin lapte caldut, 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia zdrobita.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Pachetele cu urda si stafide

Ingrediente

  • Pt. aluat:
  • 1 kg faina
  • un praf de sare
  • 40 g drojdie proaspata
  • 2 oua
  • 2-3 lg zahar
  • 60 g unt
  • 2-3 lg ulei
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • lapte cat cuprinde
  • Pt. umplutura:
  • 600 g urda
  • 1 ou
  • 4-5 lg iaurt gras
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 g stafide
  • Pt. uns:
  • 1 ou
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Aluatul: Se pregateste maiaua cu putin lapte caldut, 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca toate apoi se lasa sa creasca.

Intr-un bol incapator se cerne faina, se adauga sarea, cele doua oua batute bine, untul topit, uleiul si coaja de lamaie. Se toarna maiaua, apoi in acelasi vas se pune laptele si zaharul, se incalzeste putin cat sa se topeasca acesta apoi se toarna peste faina. Se amesteca ingredientele bine, apoi se rastoarna pe masa de lucru si se framanta aluatul. Daca mai este necesar se mai adauga lapte caldut.

Se framanta pana se obtine un aluat moale si nelipicios care se lasa sa dospeasca pana isi dubleaza volumul.

Umplutura: Urda se zdrobeste cu ajutorul unei furculite, se adauga iaurtul gras, oul, zaharul, zaharul vanilat si stafidele. Se amesteca bine pana se omogenizeaza si se obtine o compozitie mai moale.

Se imparte aluatul in doua. Se ia o parte si se intinde pe masa de lucru in foaie dreptunghiulara si cu o grosime de cca 2-3 mm. Se taie aluatul in patratele de dimensiuni 10x10. Se ia din umplutura cate o lingura si se aseaza pe mijlocul fiecarui patratel. Se indoaie colturile opuse si se unesc pe mijloc. Se ung deasupra cu oul batut bine cu un plic de zahar vanilat, se lasa aproximativ 15 minute sa mai creasca dupa care se dau la cuptor la 180 de grade pt cca 35-40 minute. Cand sunt rumene si frumoase sunt gata. La fel se procedeaza si cu restul aluatului.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise