Autor:
raluka (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 16 decembrie 2011
Ingrediente
1kg faina, 100gr unt, 20gr drojdie proaspata, 2 linguri de sare, 1 lingura de zahar, 500ml apa, o lingura cu unt
Dificultate: Medie | Timp: 3h
Mod de preparare
Faina se amesteca bine cu sarea.In apa calduta se dizolva zaharul si drojdia.Se lasa sa creasca intr-un loc caldut 10 min.Se face o gropita in faina si se adauga untul topit si drojdia dizolvata.Se amesteca usor cu mana pana incepe sa se formeze o coca,dupa care se framanta bine pana devine elastica.Se topeste o lingura cu unt,se adauga la coca si se framanta in continuare pana se incorporeaza tot untul si devine pufoasa.Se acopera cu film transparent sau cu un prosop si se lasa la dospit cca 1 1/2h.Dupa acest timp,se rupe in doua si se preseaza usor cu degetele ca sa iasa eventualele bule de aer.Pentru o crestere mai rapida si o coacere mai buna am gasit o noua metoda....Se incalzeste cuptorul la minim(40º-50ºC)Se ung cu unt doua tavi dreptunghiulare,sau oricare alta forma.Se formeaza painicile,se fac cate 2,3 crestaturi pe fiecare,se pun in tavi si se dau la cuptor cca 15 min.Dupa acest timp,se ridica temperatura la 170ºC,primele 10min.Se coboara la 160ºC timp de 45min,cu aer doar de jos.Cum painicile cresc destul de mult,se coboara tava la primul nivel de jos al cuporului,se urca temperatura la 170ºC si se mai coace 15 min.Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.Rezultatul....o painica cu coaja crocanta si miez pufos...asa ca merita asteptarea.Sper sa va placa!POFTA BUNA!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
In vasul in care se framanta se pune faina cu taratele si le amestecam bine.In mijloc se face o gaura
6 voturi
0 comentarii
2h 45 min
Se amesteca faina cu drojdia uscata, se topeste sarea in putina apa calduta si se amesteca cu
9 voturi
3 comentarii
2h 10 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2011
Excelenta!
constanta proca (Chef de cuisine) , 19 decembrie 2011
Arata super si cred ca este o bunatate !