autor:

Rita Ilieș

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor

Autor: Rita Ilieș (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Marea Britanie


    Reteta postata pe: 05 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rita Ilieș (Chef de cuisine)   
Specific:  

Marea Britanie


Reteta postata pe: 05 mai 2015

Ingrediente
300 g brânză umedă de vaci, 200 g făină ( pentru cozonac ), două linguri cu zahăr, o linguriță extract de vanilie, un ou, coajă de lămâie sau portocală, 5 g praf de copt, un praf de sare

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Am început prin a pune într-un castron încăpător brânza de vaci, oul, sarea și zahărul, coaja de la o portocală și extractul de vanilie.

Am omogenizat cu o furculiță, apoi am adăugat făina cernută împreună cu praful de copt. Am început să frământ ușor.

Coca obținută trebuie să fie ușor elastică și lipicioasă. Nu trebuie frământată prea mult, deoarece va deveni prea uscată iar papanașii vor fi seci.

Am pus aluatul pe blatul de lucru presărat cu făină și l-am întins fără a apăsa prea tare. Grosimea acestuia trebuie să fie de aproximativ 1,5 - 2 cm.

Am lăsat papanașii să se odihnească 5-10 minute timp în care am pregătit uleiul pentru prăjit. Am folosit o cratiță mică de fontă deoarece păstrează o temperatură ideală pentru prăjire și fiind mică, nu am folosit nici foarte mult ulei ( cca. 350 ml pentru 10 papanași ).

I-am servit calzi cu smântână și dulceață dulce-acrișoară de merișoare.

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reţetă de preparare a papanaşilor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

1. Amestecati, intr-un bol destul de mare, branza de vaci scursa de zer, faina, grisul, coaja de

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Rita Ilieș

    Rita Ilieș (Chef de cuisine) , 08 mai 2015

    Mulțumesc frumos!

  • Fara foto

    Cristina G (Chef de cuisine) , 07 mai 2015

    Arata super.

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

3 voturi

Ingrediente

  • 300 g brânză umedă de vaci
  • 200 g făină ( pentru cozonac )
  • două linguri cu zahăr
  • o linguriță extract de vanilie
  • un ou
  • coajă de lămâie sau portocală
  • 5 g praf de copt
  • un praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de Rita Ilieș
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

16 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

7 voturi    7 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Rita Ilieș (Chef de cuisine)

Mulțumesc frumos!

Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu mac si ganache de ciocolata