Reţetă de preparare a papanaşilor cu mere (de post)

Reţetă de preparare a papanaşilor cu mere (de post)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Reţetă de preparare a papanaşilor cu mere (de post)

Ingrediente

  • 300 g faina
  • o ceasca apa minerala
  • 2 linguri uei
  • 4 mere
  • 1/2 praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 lingurita scortisoara dupa placere
  • zahar tos
  • dulceata,gem ,ce doriti
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Reţetă de preparare a papanaşilor cu mere (de post)

Din faina, apa, ulei, praf de copt si zahar vanilat obtin o compozitie de clatita in care adaug merele cojite date pe razatoare. Las sa se odihneasca timp de 10 minute.Incing ulei in tigaie,adaug cate o lingura din compozitie. Prajesc pe ambele parti, trec prin zahar tos.Asez etajat cate 4 clatite pe farfurie.Peste fiecare clatita intind cate o lingura de gem sau dulceata (eu prefer cea de visine).Pe ultima clatita am infipt cu o scobitoare, o nuca din dulceata de nuci verzi.Am stropit cu sirop din dulceata de nuci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise