Margarina (eu am folosit Unirea) se scoate inainte cu 1-2 ore la temperatura camerei.
Margarina se freaca cu zaharul. Se adauga un praf de sare si esenta.
Cand a devenit ca o spuma, se aduga treptat faina.
Din compozitia obtinuta se fac bastonase care se turtesc cu furculita.
Se coc la foc potrivit in tava tapetata cu hartie de copt, pana se rumenesc.
Papuceii se lasa sa se raceasca, apoi se lipesc 2 cate 2 cu gem ( de preferat gem de prune).
Intre timp ingredientele pentru sirop se lasa la foc mic pana se incheaga putin.
Se ia fiecare papucel si se baga un capat in ciocolata, apoi se trec prin nuca macinata.
Din compozitia de mai sus am obtinut 50 de jumatati, deci 25 de papucei.
Pentru un numar mai mare de papucei se dubleaza compozitia.
Sunt foarte fragezi si gustosi.. Pofta buna!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii