Pasca poloneza cu branza de vaci

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Pasca poloneza cu branza de vaci

Ingrediente

  • Compozitia I
  • Blatul:
  • -4 oua
  • -2 pahare ulei
  • -2 pahare lapte
  • -2 pahare zahar(1 pahar aprox.125g)
  • -3-4 linguri cacao
  • -1 praf de copt
  • -1 lingurita amoniac
  • -o jumatate lingurita sare
  • -esenta rom, vanilie
  • 5-6 pahare faina
  • Compozitia II
  • -800 g branza de vaci
  • -400 g smantana
  • -5 oua
  • -o cana si jumatate de zahar
  • -o jumatate de lingurita sare
  • -esenta rom
  • -100g stafide
  • 5 -6 linguri faina

Mod de preparare

Aceasta pasca este putin deosebita de pasca cu aluatul de cozonac avand baza un aluat de chec de ciocolata.Este foarte delicioasa si eu as spune ca este o alternativa destul de usoara si buna.Intai vom pregati asa zisul blat pentru pasca.Vom mixa ouale cu zaharul bine, pana cand compozitia va deveni ca o crema apoi vom adauga uleiul, esentele, sarea, laptele caldut, faina amestecata cu cacaua, praf de copt si amoniacul dizolvat intr-o lingura de otet sau zeama de lamaie.Se amesteca totul bine, pana se omogenizeaza, apoi se imparte compozitia in doua.Captusim o tava dreptunghiulara suficient de mare, cu peretii mai inalti de preferat, cu hirtie de copt, apoi vom turna in ea jumatate din compozitia de chec.

Branza si smantana se dau la blender pana se obtine o pasta, apoi vom adauga zaharul, ouale si vom amesteca bine, iar treptat vom adauga si celelalte ingrediente amestecand in continuare bine pana obtinem o pasta cremoasa.La sfarsit vom adauga stafidele, apoi vom turna compozitia toata peste prima jumatate din compozitia de chec din tava, dar vom incerca sa intindem uniform pe toata suprafata, pana vom acoperi perfect toate zonele, apoi intindem cealalta jumatate de compozitie de chec peste umplutura de branza.Vom da tava la cuptor la foc potrivit aproximativ o ora.Dupa acest timp, se scoate de la cuptor si se lasa la racit apoi se inlatura cu atentie hartia de copt si o vom portiona dupa preferinte.

Este delicioasa si extrem de gustoasa. Merita incercata.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise