autor:

Daniela_Gherca

» » , , Retete de Pasti, Dulciuri diverse, Prajituri

Pasca super fina fara aluat

Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 aprilie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 aprilie 2018

Ingrediente
400 g crema de branza ( eu am folosit Philadelphia), 60 g zahar pudra, 60 g unt (la temperatura camerei), 6 galbenusuri, 200 ml smantana pentru frisca 30% grasime (la temperatura camerei), 10 ml esenta de vanilie sau zeama de lamaie (in functie de preferinte), 80 g faina (cernuta), Pentru bezea:, 6 albusuri reci de la frigider, un praf de sare, 100 g zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Pentru inceput, separam ouale, iar albusurile le dam la frigider.

Crema de branza o mixam cu zaharul pana devine fina, adaugam si untul, mixam pana omogenizam bine compozitia. Pe urma, adaugam galbenusurile, batute foarte putin, smantana pentru frisca, esenta de vanilie si continuam sa mixam, pana obtinem un aluat moale si fin. Cernem faina si o adaugam toata odata, apoi mixam pana o incorporam in aluat.

Aluatul obtinut trebuie sa fie cremos si foarte fin.



Pentru bezea:

Batem albusurile reci spuma cu praful de sare, pana devine o spuma, adaugam 1/3 din zaharul pudra si continuam sa mixam, pana cand zaharul s-a topit, adaugam si restul de zahar si mixam bine la viteza mare, pana cand obtinem o bezea lucioasa si consistenta.

Peste aluat, adaugam 1/3 din compozitia de bezea si mixam bine pana la omogenizare, pe urma adaugam restul de bezea si o incorporam usor cu o spatula de silicon de jos in sus.

Turnam compozitia rezultata, intr-o forma de tort de 26 cm tapetata cu hartie de copt, apoi batem tava de masa, pentru a indeparta bulele de aer. Invelim fundul tavii in folie de aluminiu, pentru a evita arderea prajiturii si o dam la cuptorul preincalzit la 160 grade C, pentru 60 minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.



Cand este gata, o lasam sa se raceasca in cuptor, cu usa intre-deschisa pentru a evita lasarea brusca.



Varianta aceasta de pasca este fina, moale, cu o textura putin umeda, dar matasoasa, usoara si foarte pufoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca super fina fara aluat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pasca fara aluat

Pasca fara aluat

Intr-un vas se pun ouale, zaharul, sarea, esenta si se mixeaza pana devine spuma. Se adauga branza

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Rață la cuptor

Rață la cuptor

Inainte de a ne apuca serios de treaba, lasam rata sa se decongeleze complet. 1. Dupa ce s-a dezghetat,

26 voturi    5 comentarii
4h
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 400 g crema de branza ( eu am folosit Philadelphia)
  • 60 g zahar pudra
  • 60 g unt (la temperatura camerei)
  • 6 galbenusuri
  • 200 ml smantana pentru frisca 30% grasime (la temperatura camerei)
  • 10 ml esenta de vanilie sau zeama de lamaie (in functie de preferinte)
  • 80 g faina (cernuta)
  • Pentru bezea:
  • 6 albusuri reci de la frigider
  • un praf de sare
  • 100 g zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela_Gherca
Toba de pui

Toba de pui

Taiem pulpele si pieptul fasii lungi si subtiri le condimendam cu boia dulce, usturoi granule( se

21 voturi    3 comentarii
1h
Retete de Pasti
Tort la metru cu glazura de lamaie

Tort la metru cu glazura de lamaie

Pentru aluat: Separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul, adaugam treptat cate

11 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Drob de pui

Drob de pui

Am pus la fiert inimile si pipotele in apa rece cu sare, intre timp le-am spumat si cand au fiert

10 voturi    2 comentarii
2h
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Pasca fara aluat Pasca fara aluat

Se mixeaza ouale bine, se adauga zaharul, zaharul vanilat. Se mixeaza pana se topeste zaharul, adaugi untul moale-topit, mixezi sa se

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Cozonac Cozonac

Mai întâi pregătim maiaua. Într-un bol punem drojdia uscata, 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 2 linguri de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Pasca cu branza dulce si aluat cu cacao