autor:

Lia Maria

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Perla neagra 1

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 ianuarie 2015

Ingrediente
Blat 1, 8 albusuri, 16 linguri zahar, 200g nuca macinata, 1 lingura faina, Blat 2, 8 albusuri, 16 linguri zahar, 200g nuca de cocos, 1 lingura faina, Blat 3, 2 oua, 2 linguri zahar, 2 linguri faina, Crema, 16 galbenusuri, 400g zahar, 10 linguri apa, 1 lingurita extract de vanilie, 400g unt (margarina Rama), 1 lingura cacao, Décor, 1 lingura pudra de cacao

Dificultate: Medie Timp: 3h 20 min

17 voturi

Mod de preparare

Incepem cu coacerea blaturilor, care se vor raci pana terminam de preparat crema. In primul rand pornim cuptorul la 170*, cu ventilatie sau 160* fara optiunea ventilatie.
Pentru primul blat, batem albusurile cu zaharul, ajutandu-ne de robot sau la mana, cu un tel, pana optinem o bezea tare, apoi cu o paleta (lingura) , incorporam usor nuca amestecata cu faina.
Tapetam o tava de 43/32cm, cu hartie de copt si golim compozitia primului blat in ea si nivelam usor. Dam la copt pentru 20’.
Pentru al doilea blat, procedam la fel ca si la primul, doar ca vom inlocui nuca normal cu nuca de cocos, iar timpul de coacere este acelasi. Lasam blaturile la racit.
Pentru al treilea blat, separam albusurile de galbenusuri, le batem bine cu un varf de sare, adaugam apoi zaharul pe rand, pana optinem o bezea tare, adaugam apoi cele doua galbenusuri si la final faina . Amestecam usor cu o paleta, de jos in sus pana se omogenizeaza. Tapetam cu hartie de copt, o tava de 22/30 cm, adaugam coca, nivelam si coacem pandispanul pentru 20’ , in aceleasi conditii ca si foile de bezea cu nuca.
Acum trecem la crema  atentie, se pregateste pe aburi !
Intr-un bol incapator (asezat pe baie de aburi ) frecam si fierbem cele 16 galbenusuri cu zaharul, apa si extractul de vanilie pana ce crema se ingroasa. Luam apoi crema de pe aburi, o acoperim si o lasam la racit.
Cand aceasta, este rece complet, punem untul in bolul mixeru-lui, il spumam (frecam) bine si adaugam rand pe rand cate o lingura de crema, pana o incorporam pe toata. La final vom optine un bol plin cu o crema aerata, extrem de fina si aromata .
Impartim crema in doua, in jumatate adaugam lingura de cacao pe care neaparat o cernem si o incorporam bine in crema. Astfel optinem a doua crema pentru tort.
Asamblare: Cele doua foi de bezea le taiem in doua pe lung, astfel ele ajung aproximativ de dimensiunea pandispanului (copt intr-o tava de dimensiune mai mica ).
Prima foaie de la baza tortului este : blat de nuca, apoi crema de vanilie, blat nuca de cocos, crema cacao, blat nuca ,crema de vanilie, blat nuca de cocos, crema cacao si deasupra foaia de pandispan peste care cernem pudra de cacao. Asta este tot .
Tortul se da la rece pentru cel putin una ora, dupa care se poate portiona si servi cu placere .
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Perla neagra 1" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata Maryaly

Tort de ciocolata Maryaly

Crema se prepara astfel:se amesteca laptele cu cele 4 oua,4 linguri de faina,9 linguri de faina si

5 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Truffles senzationale

Truffles senzationale

Se topesc 8 bucati de ciocolata din totalul de 20. Se freaca cu mixerul branza pina este ca o crema

16 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 25 %
279.99 lei
209.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lidia Rusu , 30 noiembrie 2015

    Am facut-o.E o bunatate....fina fina

  • Fara foto

    Iulia Radu , 25 ianuarie 2015

    FOARTE BINE ARATA,o s-o incerc!

  • Fara foto

    Brinza Mihaela , 24 ianuarie 2015

    Super bun!!!!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2015

      Mulțumesc Cornelia Jacobs ! Pe cât de bine arată , pe atât de buna este

    • Fara foto

      Cornella Jacobs , 19 ianuarie 2015

      arata superb de bine

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h 20 min

17 voturi

Ingrediente

  • Blat 1
  • 8 albusuri
  • 16 linguri zahar
  • 200g nuca macinata
  • 1 lingura faina
  • Blat 2
  • 8 albusuri
  • 16 linguri zahar
  • 200g nuca de cocos
  • 1 lingura faina
  • Blat 3
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • Crema
  • 16 galbenusuri
  • 400g zahar
  • 10 linguri apa
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 400g unt (margarina Rama)
  • 1 lingura cacao
  • Décor
  • 1 lingura pudra de cacao

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Lia Maria

Lia Maria (Chef de cuisine)

Mulțumesc Cornelia Jacobs ! Pe cât de bine arată , pe atât de buna este

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Saint Honore Tort Saint Honore

Tort Saint Honoré (sfântul-patron al bucătarilor şi patiserilor) cu aluat opărit, decorat cu cremă de vanilie şi cremă

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tort tiramisu cu capsune Tort tiramisu cu capsune

Punem intr-un vas capsunile adaugam si doua linguri de zahar, sucul de lamiie si de la portocale. Le lasam peste noapte, apoi a doua

31 voturi    7 comentarii
15 min
Torturi
Casuța construită pe tort Doboș cu ness și ciocolată