autor:

gicuta

» » Dulciuri diverse

Piersicute

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 ianuarie 2016

Ingrediente
Aluat:, 3 oua, 250 g zahar pudra, faina cat cuprinde(cca 600 g), 150 ml ulei, 2 plicuri zahar vanilat, un plic amoniac, un praf de sare, Crema, un pachet unt 82% grasime, 30 g cacao, 3 galbenusuri, 150 g zahar, 100 ml apa, esenta de rom (dupa gust), jumatate din scobitura de la piersicute, Décor, colorant verde, colorant rosu, zahar tos, 200 ml fanta, frunze de mandarin

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Piersicutele intotdeauna apreciate pe masa de sarbatoare.


Aluat
Incepem prin a mixa ouale cu zaharul ,zaharul vanilat si sarea. Adaugam amoniacul stins in otet si uleiul in fir subtire. Punem faina si framantam un aluat potrivit de tare.
Lasam aluatul la odihnit un sfert de ora dupa care formam bilute de marimea unei nuci mai mici(10 g), pe care le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu distanta intre ele pentru ca vor creste . Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 15-20 minute la foc potrivit pana se rumenesc usor. Dupa ce se racesc se scobesc usor cu un cutit.
Crema
Intr-o craticioara amestecam cacaoa cu zaharul,adaugam apa si galbenusurile.Amestecam cu telul ,apoi punem craticioara pe foc mic si lasam sa fiarba pana compozitia se ingroasa ca o smantana. O dam deoparte si o lasam la racit .Mixam untul pana devine pufos ca o crema si adaugam cate putin din compozitia racita de cacao . La sfarsit adaugam jumatate din scobitura de la piersicute si esenta de rom.
Asamblare
Umplem bilutele cu crema si le unim cate doua. Colorantul verde il dizolvam intr-un castronel in 100 ml fanta. La fel dizolvam si colorantul rosu in alt castronel. Luam piersicuta si o trecem jumatate prin culoarea verde si jumatate prin culoarea rosie, apoi o tavalim prin zahar tos si o ornam cu frunze de mandarin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piersicute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Piersicute

Piersicute

Preparati aluatul astfel: puneti intr-un vas mai mare o cana de zahar, ouale intregi si galbenusurile

160 voturi    27 comentarii
4h 45 min
Prajituri
Piersicute

Piersicute

Preparare: Pentru compozitie se amesteca ouale cu zaharul pana se topeste,apoi punem uleiul,praful

1 vot    1 comentariu
3h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 3 oua
  • 250 g zahar pudra
  • faina cat cuprinde(cca 600 g)
  • 150 ml ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un plic amoniac
  • un praf de sare
  • Crema
  • un pachet unt 82% grasime
  • 30 g cacao
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 100 ml apa
  • esenta de rom (dupa gust)
  • jumatate din scobitura de la piersicute
  • Décor
  • colorant verde
  • colorant rosu
  • zahar tos
  • 200 ml fanta
  • frunze de mandarin

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

11 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

14 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu foi de napolitane