autor:

gicuta

» » Dulciuri diverse

Piersicute

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 ianuarie 2016

Ingrediente
Aluat:, 3 oua, 250 g zahar pudra, faina cat cuprinde(cca 600 g), 150 ml ulei, 2 plicuri zahar vanilat, un plic amoniac, un praf de sare, Crema, un pachet unt 82% grasime, 30 g cacao, 3 galbenusuri, 150 g zahar, 100 ml apa, esenta de rom (dupa gust), jumatate din scobitura de la piersicute, Décor, colorant verde, colorant rosu, zahar tos, 200 ml fanta, frunze de mandarin

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Piersicutele intotdeauna apreciate pe masa de sarbatoare.


Aluat
Incepem prin a mixa ouale cu zaharul ,zaharul vanilat si sarea. Adaugam amoniacul stins in otet si uleiul in fir subtire. Punem faina si framantam un aluat potrivit de tare.
Lasam aluatul la odihnit un sfert de ora dupa care formam bilute de marimea unei nuci mai mici(10 g), pe care le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu distanta intre ele pentru ca vor creste . Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 15-20 minute la foc potrivit pana se rumenesc usor. Dupa ce se racesc se scobesc usor cu un cutit.
Crema
Intr-o craticioara amestecam cacaoa cu zaharul,adaugam apa si galbenusurile.Amestecam cu telul ,apoi punem craticioara pe foc mic si lasam sa fiarba pana compozitia se ingroasa ca o smantana. O dam deoparte si o lasam la racit .Mixam untul pana devine pufos ca o crema si adaugam cate putin din compozitia racita de cacao . La sfarsit adaugam jumatate din scobitura de la piersicute si esenta de rom.
Asamblare
Umplem bilutele cu crema si le unim cate doua. Colorantul verde il dizolvam intr-un castronel in 100 ml fanta. La fel dizolvam si colorantul rosu in alt castronel. Luam piersicuta si o trecem jumatate prin culoarea verde si jumatate prin culoarea rosie, apoi o tavalim prin zahar tos si o ornam cu frunze de mandarin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piersicute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Piersicute

Piersicute

Amestecam ouale cu zaharul si vanilia, apoi adaugam uleiul si un sfert din cantitatea de faina amestecata

24 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Piersicute

Piersicute

Preparati aluatul astfel: puneti intr-un vas mai mare o cana de zahar, ouale intregi si galbenusurile

160 voturi    27 comentarii
4h 45 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 3 oua
  • 250 g zahar pudra
  • faina cat cuprinde(cca 600 g)
  • 150 ml ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un plic amoniac
  • un praf de sare
  • Crema
  • un pachet unt 82% grasime
  • 30 g cacao
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 100 ml apa
  • esenta de rom (dupa gust)
  • jumatate din scobitura de la piersicute
  • Décor
  • colorant verde
  • colorant rosu
  • zahar tos
  • 200 ml fanta
  • frunze de mandarin

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

11 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

14 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Guguluf cu cacao si ciocolata