Piine cu masline

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
redusa
Piine cu masline

Ingrediente

  • 41/4 pahare de faina(600gr)
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 2 pliculete praf de copt
  • 13/4 pahar apa calduta
  • 280 gr masline verzi taiate
  • 2 linguri oregano
  • 3 linguri de ulei de masline fin
  • 1 lingurita de sare
  • 11/3 pahar faina alba
  • 3 tavi lunguiete unse cu putin ulei si tapetate cu pergament

Mod de preparare

In oala mixerului

se pune faina cu drojdia si praful de copt si se adauga treptat apa se framinta pina devine aluat si se lasa deoparte acoperit cu un prosop 20 de minute sa creasca.

In alt bol se amesteca maslinele cu oregano si ulei si paharul de faina dupa care se adauga aceasta compozitie la alautul care a crescut putin si se framinta bine.Se pune din nou la dospit intr-un vas uns cu putin ulei.Lasam sa creasca pina isi dubleaza volumul.

Se imparte aluatul in trei bucati rulam fiecare parte si asezam in tava si lasam sa creasca,intii crestam in trei ruloul de aluat.Cind a crescut se poate unge deasupra cu putin ulei ca sa fie lucios dar nui obligatoriu ,punem la copt la 190 de grade aproape 25 de minute sau pina se rumeneste frumos.Se scoate din

tava si se lasa sa se raceasca.Este minunata piinea foarte buna ptr gustarea de dimineata cu putin unt.Eu am mincat si asa goala este foarte buna si aromata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise