Pilaf cu ciuperci galbiori si chiftelute

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Pilaf cu ciuperci galbiori si chiftelute

Ingrediente

  • Pentru pilaf:
  • 250g ciuperci galbiori proaspete
  • 1ceapa
  • 20ml ulei
  • 1ceasca cu orez
  • sare
  • Pentru chiftelute:
  • 500g carne tocata
  • 1ceapa
  • 4catei de usturoi
  • 1cartof mare fiert
  • verdeata
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 2oua
  • 1ceasca cu faina
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Se pregatesc mai intai chiftelutele:intr-un castron se pune carnea si se amesteca bine cu ceapa tocata foarte marunt,usturoiul bine pisat,cartoful curatat si bine fiert apoi pasat,verdeata tocata marunt,sare,piper,dupa gust,putin cimbru,ouale batute separat;

dupa omogenizare,se formeaza in palme chiftelute rotunde sau plate,se trec prin faina apoi se prajesc in ulei pe ambele parti si sunt scoase pe hartie de bucatarie iar dupa ce s-au facut toate,se lasa deoparte.

Intr-o cratita cu ulei se caleste ceapa taiata marunt,se adauga ciupercile bine spalate si taiate,dupa ce a scazut apa din ele se adauga 4cesti cu apa iar dupa ce sunt fierte ciupercile si ceapa se adauga orezul spalat,1lingurita rasa cu sare,se acopera cu capac,se lasa focul foarte mic iar dupa 15-20min se opreste focul si se potriveste de gust.

Se serveste pe farfurie intr-un inel pilaful iar in jur chiftelute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise