pizza cu blat american

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
pizza cu blat american

Ingrediente

  • blat: 380 gr faina, 210 ml apa, 4 gr drojdie uscata activa, 2 linguritze sare, 27 ml ulei, 2 linguri miere/zahar
  • umplutura: sos rosii amestecat cu busuioc proaspat tocat, salam/kaizer/carnat, cascaval/mozarela, ceapa, ardei kapia, sau orice va mai place

Mod de preparare

pt blat: se incalzeste apa la 40 grade si se adauga drojdia uscata. se amesteca cu telul usor ca sa se dizolve dupa care se adauga mierea/ zaharul si se lasa cateva minute sa se odihneasca.

se adauga uleiul si sarea si se amesteca in continuare cu telul.

faina se adauga treptat cate o cana , folosind la inceput telul apoi mana. se framanta aluatul pe masa de lucru, pana devine o coca moale dar nu lipicioasa si elastica. daca mai e nevoie se mai adauga foarte putina faina.

se formeaza o minge din coca obtinuta . se ia un vas curat se unge generos cu ulei si se pune mingea cu susul in jos si apoi se rastoarna astfel incat sa se acopere cu o pelicula de ulei pe toata suprafata . se acopera vasul cu folie de plastic si se pune la frigider pt 1-2 zile. coca tb sa isi dubleze volumul, acesta e secretul acestui blat super bun.

dupa 1-2 zile cand coca si.a dublat volumul se rup bucati din coca se intind si se pune umplutura. se coace in cuptorul preincalzit.

e absolut delicioasa....

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise