autor:

Adelina Damian-Fekete

» » , Aluaturi si Foietaje, Retete de post

Plăcinte ca la mama Mărie

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 noiembrie 2010

Ingrediente
500 g de faină, 3 linguri de ulei, 2 liguriţe de sare, 300 ml de apă, ulei de uns şi de copt

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

41 voturi

Mod de preparare

Se amestecă uleiul cu făina cernută, apoi se adaugă apa calduţă în care s-a dizolvat sarea. Se frământă bine, apoi se pune într-o pungă să se odihnească 30 de minute. Se face un sul lung, se taie bucăţi egale, care se păstrează în pungă.
Se întinde cu sucitorul o bucată pe planşeta unsă cu puţin ulei. Se udă mâna cu ulei, se unge plăcinta, apoi se mai întinde o plăcintă care se suprapune peste prima. Se îndoaie până la jumatate, se unge, se suprapune jumatatea cealaltă. Daca vrei cu mai multe „pături”, mai poţi îndoi şi în sens invers, după ce ungi cu ulei. Pot fi rotunde sau pătrate, cum vrei.
E bine să pregăteşti toate plăcintele sau să lucrezi cu cineva şi apoi să le coci. Se pune plăcinta în tigaie şi se agită bine tigaia, să se umfle. Se întoarce imediat pe partea cealaltă, aşa se umflă mai bine. Se lasă să se rumenească, apoi se scoate pe o hârtie absorbantă.
Am încercat şi să presar un amestec de ciuperci, sare şi ierburi(din comerţ). E bună, mai picantă.
Cine doreste, le poate face dulci presărând zahăr pe ele. Se pot mânca şi cu dulceaţă sau cu iaurt(lapte covăsât).
Mulţumesc Mihaelei pentru idee, că nu mă apucam să fac dacă nu era reţeta ei de pâine indiană Poori.
Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcinte ca la mama Mărie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Negresa cu gem

Negresa cu gem

Am amestecat cu mixerul toate ingredientele. Am pus prajitura la cuptorul preincalzit pentru 45

301 voturi    32 comentarii
1h
Retete de post
Prajitura cu lamaie si fructe de padure

Prajitura cu lamaie si fructe de padure

Se face foarte repede si se mananca tot asa :)). in primul rand mixati margarina cu zaharul si uleiul

7 voturi    3 comentarii
1h
Retete de post

  • 18 comentarii

  • Pomazan Constantina , 27 noiembrie 2014

    cred ca, trebuiesc mancate imediat, daca nu punem drojdie sau, praf de copt...

  • Pomazan Constantina , 27 noiembrie 2014

    voi incerca, reteta !

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2014

    Ies foarte bune, se umflă , nu trebuie drojdie la rețeta asta. Se mănâncă imediat.

    • Paul Istrate , 18 martie 2014

      cred ca, trebuiesc mancate imediat, daca nu punem drojdie sau, praf de copt...

    • Magurean Elena , 17 martie 2014

      cred ca, trebuiesc mancate imediat, daca nu punem drojdie sau, praf de copt...

    • Paul Istrate , 16 martie 2014

      Fara drodie... intreb...nu ies uscate???

    • Romita Robinson , 04 martie 2014

      m-am gindit ce as mai putea gati .si va multumesc am gasit deabea astept sa le fac si sa servesc si nepoatele fiul si nora si bineinteles si eu

    • Cristina Omer

      Cristina Omer (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2010

      Cred ca sunt bune.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2010

      Ce bune trebuie sa fie.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2010

      La placinte inainte ! Felicitari ! Adelina, tare bune placinte ai facut. *****

    • danutza

      danutza (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2010

      Ioi,ce bune! Chiar ca la buna mea acasă. Din acelaşi aluat fac şi eu plăcinte,pe care le umplu cu telemea rasă,amestecată cu puţină smântână şi cu mărar tocat.Îndoi foaia în două şi "lipesc"plăcinta cu degetele umede.O bunătate! Felicitări şi la mai multe reţete gustoase!

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2010

      imi plac placintele tale... felicitari!

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2010

      e foarte buna!*****

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2010

      ce bune...felicitari

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2010

      Placintele tale au iesit mai frumoase decat ale mele!!! Indienii mai pun in aluat in unele regiuni seminte de ceapa neagra.

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2010

      Salvat.......sigur o sa fac si eu.....felicitari*****

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2010

      Hmmm.........ce bine arata ! Cu siguranta ca sunt delicioase. Vreau si eu una cu amestec de ciuperci, sare şi ierburi....

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2010

      Voi incerca si eu aceasta reteta dar o voi coace la cuptor ,in tava de teflon pe hartie de copt pentru a nu folosi ulei,reteta este foarte buna dar eu nu am voie sa folosesc mult ulei.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

41 voturi

Ingrediente

  • 500 g de faină
  • 3 linguri de ulei
  • 2 liguriţe de sare
  • 300 ml de apă
  • ulei de uns şi de copt

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

128 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

4 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)

Ies foarte bune, se umflă , nu trebuie drojdie la rețeta asta. Se mănâncă imediat.

Retete

din Retete de post

Cornulete cu Nutella Cornulete cu Nutella

Amestecam intai ingredientele lichide si apoi le adaugam pe cele uscate. Faina o adaugam treptat pana obtinem un aluat elastic care

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu mere si gris (de post) Prajitura cu mere si gris (de post)

Este o reteta usor de preparat, rapida si delicioasa. Prajitura o putem numi si "Gustul copilariei", pentru ca ne bucuram

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Sfeclă coaptă cu sos scordolea