Ingrediente
1,300 kg trunchi de crap, 3 cepe mari, 3 catei de usturoi, un ardei gras rosu, o cutie rosii in bulion cubulete(400g), 200 ml vin alb, 4-5 linguri ulei, sare, piper, o frunza de dafin, patrunjel verde, ulei pentru prajit pestele
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 10 min
43 voturi
Mod de preparare
Pestele curatat,spalat si zvantat il taiem in bucati potrivite.Il presaram cu sare pe interior si exterior si il lasam asa cel putin 30 de minute ,dupa care il vom praji usor, doar cat sa se faca pe jumatate.
Separat in alt vas infierbantam cele 5 linguri de ulei si adaugam ceapa taiata felii.Lasam sa se inmoaie apoi adaugam ardeiul taiat la fel. Dupa 2-3 minute adaugam rosiile in bulion , frunza de dafin si condimentam cu piper si sare.Lasam sa fiarba cateva minute dupa care vom pune usuroiul pisat si vinul. Dupa ce da cateva clocote turnam sosul format intr-o tava si asezam bucatile de peste deasupra . Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru aproximativ 40 minute. Din cand in cand stropim pestele cu sosul din tava .La sfarsit adaugam patrunjel tocat.
marcela79 (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2016
Foarte buna aceasta mancare!