Placinta cu aroma de toamna

Se separa galbenusurile de albusuri si se pun la robot doar albusurile cu putina sare si se mixeaza pana se fac spuma.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Placinta cu aroma de toamna

Ingrediente

  • -4 oua
  • -4 linguri zahar
  • -4 linguri de faina de grau
  • -100 ml ulei
  • -250 gr gem de gutui
  • -3 linguri peltea de gutui cu petale de trandafiri
  • -1 esenta de vanilie
  • -1 plic praf de copt
  • -2 linguri compozitie de ghimbir cu miere de albine
  • -1 lingura turmeric
  • -1 varf de cutit de sare
  • -300 gr frisca lichida

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri si se pun la robot doar albusurile cu putina sare si se mixeaza pana se fac spuma.

Se pun galbenusurile cu zaharul si se miexaza separat cu mixerul, se adauga si uleiul, se pune totul intr-un vas mai mare, acolo va fi toata compozitia la final, se adauga esenta de vanilie, gemul de gutui, ghimbirul si se omogenizeaza.

Se pune faina de grau intr-un vas, peste ea se adauga praful de copt si turmericul, se amesteca si se toarna peste compozitia de galbenusuri si se continua mixarea pana la incorporarea completa.

Se toarna albusurile spuma peste compozitie si se amesteca usor cu o paleta de sus in jos.

Se pune hartie de copt in vasul de la crock pot si se toarna compozitia in vas, se pune capac si se fixeaza butonul la functia High pentru doua ore.

Se pune la robot frisca lichida si se mixeaza pret de 30 secunde.

Se scoate prajitura din vas cu ajutorul hartiei de copt, se lasa sa se racoreasca si se pun deasupra cateva linguri de peltea de gutui, se orneaza cu frisca. Sa aveti pofta, dragilor la o reteta cu aroma de toamna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise