Placinta cu dovleac

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Placinta cu dovleac

Ingrediente

  • 1.Aluat fraged
  • 1 ou
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri apa
  • 1 lamaie coaja si sucul
  • 1 pachet unt(200g)
  • 450 g faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 varf cutit bicarbonat
  • Umplutura
  • 2 kg dovleac de placinta
  • 200 g zahar
  • 2 lingurite scortisoara
  • 100 g nuca prajita
  • 50 g stafide
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Pandispanul
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 100 g zahar pudra

Mod de preparare

Aluatul fraged

Untul se freaca pina devine cremos,zaharul+apa+oul+zeama de lamaie si coaja rasa se bat cu telul(sa se dizolve zaharul)Se vor amesteca cele de mai sus cu untul pana vor avea consistenta unei smantani

Se amesteca compozitia smintinoasa cu faina,bicarbonatul si vanilia.Se tine la rece cel putin 1/2 ora

Umplutura

Dovleacul se curata de coaja si seminte,se da pe razatoarea mare.Se caleste dovleacul cu zaharul,se adauga scortisoara, nuca prajita,stafidele,zaharul vanilat.

Asamblarea

Foaia de aluat fraged se intinde 1 cm se inteapa cu furculita,se da la cuptor la 180 grade celsius pt 15-20 minute

Se aseaza peste aluat compozitia de dovleac se niveleaza cu lama unui cuti

Din cele 2 oua,zahar,faina se face un pandispan

Pandispanul se va turna cu posul cu sprit peste compozitia de dovleac(daca nu aveti pos cu sprit ,pandispanul se pune intr-o punga de plastic,se taie coltul pungutei si se traseaza dungi de pandispan peste compozitia de dovleac)Se cerne zahar pudra peste pandispan,se tine la cuptor 45 min-1 ora depinde de cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise