Placinta cu mere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - un pachet foietaj sau un pachet foi de placinta groase;
  • - 8-10 mere potrivite ca marime;
  • - un plic scortisoara;
  • - 100 g zahar;
  • - 100 g miere de albine;
  • - 50 g unt;

Mod de preparare

1. Se spala merele si se rad cu tot cu coaja.

2. Se adauga zaharul si scortisoara si se lasa 30 min.

3.Se unge o tava cu unt si se aseaza un strat de foietaj.

4. Se storc merele rase de zeama, si se intind uniform in tava peste foaie si se mai adauga si a doua foaie.

5. Se taie placinta in bucatele cu un cutit udat cu apa rece si se pun deasupra cubulete mici de unt.

6. Se da la cuptor pentru 30 minute.

7. Zeama stoarsa de la mere se amesteca cu mierea de albine si se toarna peste placinta dupa cele 30 de minute.

8. Se mai lasa la cuptor inca 20 minute.

9. Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Salata cu cartofi noi si peste afumat

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu cartofi noi si peste afumat
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise