Placinta cu mere

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu mere

Ingrediente

  • 1 kg de mere
  • 250 de ml de apa
  • 250 de ml de ulei
  • un cub de drojdie
  • 1 kg de faina
  • 200 de gr de zahar
  • 2 pliculete de zahar valinat
  • 1 ou (pentru a unge placinta la sfarsit)

Mod de preparare

Se pune apa putin la incalzit. Punem intr-un vas drojdia si adaugam apa usor calduta, uleiul si adaugam treptat faina pana se desprinde de maini.

Dupa ce am framantat aluatul il punem la un loc cald si-l lasam sa se odihneasca (aproximativ jumatate de ora).

Intre timp ne ocupam de mere, le curatam si le dam prin razatoare (sau le putem marunti cu ajutorul robotului). Apoi punem intr-o cratita merele si zaharul si le calim un pic.

Dupa ce coca a crescut o impartim in 2, punem faina pe masa si cu sucitorul intindem prima foaie de aluat astfel incat sa fie de marimea tavii.

Ungem tava cu unt si o tapetam cu faina. Punem foaia de aluat in tava si apoi adaugam merele rase egal in toata tava, facem a doua foaie de aluat dupa care o asezam peste merele rase.

Inainte de o da tava la cuptor batem un ou si ungem pe deasupra pentru a da luciu placintei.

Placinta va sta 30 de minute la 180 de grade la cuptorul preincalzit.

Dupa ce placinta s-a copt o vom pudra cu zaharul vanilat.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise