O placinta aromata si frageda de ti se topeste-n gura...te lingi pe degete si mai iei o bucata :)
Mixam untura cu ouale,zaharul si sarea apoi adaugam coaja de lamaie si smantana.
Amestecam faina cu praful de copt si incepem sa o incorporam in compozitia de untura si oua. Framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen, nu prea tare.Invelim aluatul intr-o folie de plastic si il punem in frigider pana pregatim dovleacul.
Spalam dovleacul, il taiem in bucati ,ii scoatem semintele si il punem intr-o tava in care am asternut hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ o ora si jumatate
Cand dovleacul este copt, scobim miezul cu o lingura si il punem intr-un bol. Adaugam zaharul, zaharul vanilat si scortisoara si il pasam cu blenderul.
Scoatem aluatul din frigider si il impartim in doua. Intindem prima foaie direct pe hartia de copt pe care apoi o vom transfera intr-o tava (25x35 cm). Punem umplutura si acoperim cu cea de-a doua foaie.Avem grija sa acoperim dovleacul si pe margini.Intepam aluatul cu furculita si dam tava la cuptorul preincalzit la foc potrivit, pentru cca 45 de minute. Cand placinta se racoreste, o presaram cu zahar pudra si o portionam. Pofta buna!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii