Placinta invartita cu nuca si portocala - de post, la slow cooker Crock-Pot

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Placinta invartita cu nuca si portocala - de post, la slow cooker Crock-Pot

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta
  • 170 gr nuca macinata (sau mai putin daca vreti sa nu fie foarte multa nuca)
  • coaja si sucul de la o portocala
  • 2 linguri Green Sugar
  • ulei pentru uns foile
  • Pentru uns placinta la final:
  • 3 linguri miere de salcam
  • cateva nuci tocate
  • coaja de la 1/2 portocala

Mod de preparare

Pentru ca v-am promis cateva retete de post, o sa va prezint si azi un desert simplu cu foi de placinta, nuca si portocala, facut la aparatul Crock-Pot slow cooker 4,7 L Digital.

O sa facem 2 rulouri, fiecare din cate 8 foi de placinta.

Pe rand cele 8 foi de placinta le punem unele peste altele ungandu-le pe fiecare cu ulei.

Inr-un bol amestecam nuca macinata cu coaja de la o portocala, indulcitorul Green Sugar si sucul de la o portocala apoi amestecam.

Punem jumatate din amestecul de nuca de-a lungul foilor de placinta si rulam. Ungem si deasupra cu un pic de ulei.

Procedam la fel si cu celelalte foi de placinta obtinand si a doua placinta rulata.

In vasul de ceramica punem foaie de copt (doar pt a scoate mai usor placinta la final) si asezam cele doua rulori in vas.

Acoperim cu capacul din dotare, conectam aparatul Crock-Pot la o sursa de curent, setam modul de gatire ‘High’ si selectam timpul la o ora si jumatate. (timpul se poate selecta din 30 in 30 de minute).

La terminarea programului scoatem placinta pe o farfurie si o ungem cu 2-3 linguri de miere. Presaram deasupra nuca taiata si coaja de la 1/2 portocala.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise