Ingrediente
Creveti picanti:, 125 g pesmet, 1/2 lingurita chilli, 3 linguri seminte chimen zdrobite, 1/3 lingurita fulgi ardei iute, Zeama de la o lima, Jumatate kg creveti decorticati, Faina, 1 ou batut, , Scoici picante:, 2 catei usturoi, 1 legatura patrunjel tocat, 2 ardei iuti rosii tocati marunt, 4 linguri ulei masline, 500g scoici mari, 120ml vin alb sec, Zeama o lamaie, , Sparanghel crocant:, O mana de sparanghel, Ulei, Unt, , Sos gazpacho, 300g rosii cherry, 1 lingura otet de vin alb, 1 lingurita zahar, 2 catei usturoi zdrobit, 3 linguri ulei masline, , Crutoane:, Paine fara coaja, 1 lingura ulei masline, , Sos de maioneza:, Coaja si zeama de la o lamaie verde, 6 linguri de maioneza, Coriandru
Dificultate: Medie | Timp: 1h
6 voturi
Mod de preparare
Se pune apa cu zeama de la o lamaie la fiert. Se stinge focul si se tin crevetii decorticati 3 minute. Se scurg bine.
Se amesteca intr-un bol pesmet, chilli, chimen, ardei, zeama de la lima, sare, piper.
Se trec crevetii prin faina, apoi prin ou si pe urma prin amestecul de pesmet.
Se incinge un strat de cativa cm de ulei si se prajesc cate 2 minute pe fiecare parte. Se degreseaza pe un prosop de hartie.
Scoici:
Intr-o tigaie mare, rumeniti 2 minute in ulei, usturoiul si ardeiul.
Puneti apoi si scoicile si lasati sa fiarba 8 minute la foc mare.Turnati vinul si lasati sa se inmoaie scoicile. Presarati patrunjelul, zeama de lamaie si sarati dupa gust.
Sparanghel:
Se inchinge intr-o tigaie unt si ulei. Se adauga sparanghelul si se prajeste putin pe o parte si pe cealalta. Se condimenteaza.
Sos gazpacho:
Primele 4 ingrediente se zdrobesc pana formeaza un sos, apoi se adauga uleiul si se condimenteaza.
Crutoane:
Painea se taie cubulete si se prajeste in ulei, apoi se degreaseaza.
Sos de maioneza:
Se amesteca toate ingredientele. Se condimenteaza dupa gust.
Toate se aranjeaza pe un platou, iar sosul de maioneza se pune intr-un bol.
Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2011
Arată de milioane. Aş mânca o porţie acum.