Porumbei in cuib de gris cu sos de merisoare

Eu am avut 2 porumbei mari, de camp.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Porumbei in cuib de gris cu sos de merisoare

Ingrediente

  • 2 porumbei
  • sare
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina de patrunjel
  • 100 ml ulei
  • cuibul din gris:
  • 2 oua
  • 5 linguri cu varf de gris
  • un praf de sare
  • 20 ml ulei(o lingurita)
  • sos dulce acrisor din merisoare;100 g merisoare deshidratate
  • 50 ml vin rosu
  • un cub de unt
  • 1 lingura de zahar din cocos sau brun
  • un praf de scortisoara
  • 2 frunze de menta proaspata

Mod de preparare

Eu am avut 2 porumbei mari, de camp. Dupa ce i-am curatat, parlit si scos intestinele, spalati bine, i-am pus la oala sub presiune, sa fiarba in apa cu sare, cu morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel, curate si lasate intregi. Au fiert aproape o ora, apoi i-am scos din supa, i-am lasat sa se scurga si i-am rumenit bine in ulei incins.

Am pregatit 2 galusti mari din gris astfel: am batut spuma tare albusurile cu un praf de sare, galbenusurile frecate un pic cu uleiul, le-am incorporat in albusuri si am adaugat grisul in ploaie. Am lasat amestecul 5 minute, dupa care, cu ajutorul unui polonic umplut cu amestecul de gris, le-am scufundat in supa, in care am fiert porumbei, supa care clocotea la foc mic, am lasat sa fiarba la foc domol, cate 5 minute, pe ambele fete, apoi le-am lasat la scurs, intr-o spumiera.

Am pregatit sosul astfel: de seara, am pus merisoarele uscate intr-un pahar si am turnat vinul cu un praf de scortisoara peste ele. Le-am lasat peste noapte, sa se umfle, apoi le-am scurs bine, pastrand vinul.

Am incins intr-o tigaie, un cub de unt cu o lingura de zahar de cocos sau zahar brun. Cand s-a caramelizat, am pus merisoarele scurse si am stins cu paharul de vin. Am lasat amestecul in care am pus si 2 ramurele de menta verde, sa fiarba in clocote mici, pana s-a legat un pic.

Am montat farfuriile, asezand pe platou o galusca mare de gris, deasupra porumbelul rumenit, stropit cu acest sos dulce acrisor de merisoare.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise