Ingrediente
2 porumbei, sare, 1 morcov, 1 pastarnac, 1 radacina de patrunjel, 100 ml ulei, cuibul din gris:, 2 oua, 5 linguri cu varf de gris, un praf de sare, 20 ml ulei(o lingurita), sos dulce acrisor din merisoare100 g merisoare deshidratate, 50 ml vin rosu, un cub de unt, 1 lingura de zahar din cocos sau brun, un praf de scortisoara, 2 frunze de menta proaspata
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
0 voturi
Mod de preparare
Am pregatit 2 galusti mari din gris astfel: am batut spuma tare albusurile cu un praf de sare, galbenusurile frecate un pic cu uleiul, le-am incorporat in albusuri si am adaugat grisul in ploaie. Am lasat amestecul 5 minute, dupa care, cu ajutorul unui polonic umplut cu amestecul de gris, le-am scufundat in supa, in care am fiert porumbei, supa care clocotea la foc mic, am lasat sa fiarba la foc domol, cate 5 minute, pe ambele fete, apoi le-am lasat la scurs, intr-o spumiera.
Am pregatit sosul astfel: de seara, am pus merisoarele uscate intr-un pahar si am turnat vinul cu un praf de scortisoara peste ele. Le-am lasat peste noapte, sa se umfle, apoi le-am scurs bine, pastrand vinul.
Am incins intr-o tigaie, un cub de unt cu o lingura de zahar de cocos sau zahar brun. Cand s-a caramelizat, am pus merisoarele scurse si am stins cu paharul de vin. Am lasat amestecul in care am pus si 2 ramurele de menta verde, sa fiarba in clocote mici, pana s-a legat un pic.
Am montat farfuriile, asezand pe platou o galusca mare de gris, deasupra porumbelul rumenit, stropit cu acest sos dulce acrisor de merisoare.
Pofta buna!