Prăjitură mea pufoasă şi rapidă cu mere de vară

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prăjitură mea pufoasă şi rapidă cu mere de vară

Ingrediente

  • 12 linguri de ulei
  • 12 linguri de zahăr+2 pentru mere
  • 24 linguri de făină
  • 300-400 ml de iaurt
  • 3 ouă
  • coaja de la o lamâie
  • scorţişoară
  • mere verzi de vară
  • 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu
  • un vârf de sare
  • putin pesmet sau biscuiţi zdrobiţi

Mod de preparare

Se curăţă şi se rad merele.Se pun la scurs.

Se dă drumul la cuptor.

Se unge o tava de prăjitură.

Se amestecă uleiul, iaurtul, sarea şi zahărul. Se adaugă ouăle întregi. Se pune si bicarbonatul.

Se amestecă bine, apoi se adaugă făina si mirodeniile.Aluatul obţinut trebuie sa fie moale, ca o smântână groasă, dar să curgă.

Merele se scurg bine prin apăsare cu o lingură, se adaugă scorţişoară după dorinţă şi 2 linguri de zahăr .

Se pune jumătate din aluat în tavă şi se nivelează cu o spatulă. Mie mi-a iesit foarte subţire, ca o foaie care acoperă fundul tăvii.

Se presara pesmet, apoi se pun merele si se nivelează.

Se presară iar pesmet, dar nu prea mult.

Se toarnă peste tot restul de aluat si se nivelează iar.

Se coace 20-30 de minute, depinde de cât de "nărăvaş" e cuptorul dvs.

Să o lăsaţi să se răcească! E fragedă rău, dar bună.

P.S.

Totul a început de la un borcan de covăsât(iaurt de casă) cam acru...Ca sa nu-l arunc am făcut o prăjitură cu ce era prin casă. Cred ca tot reţeta asta o s-o fac. E uşoară şi bună. Parol!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise