Prajitura cu branza si prune

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu branza si prune

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 250 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 250 ml lapte
  • 380 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite vanilie
  • un praf de sare
  • Umplutura de branza:
  • 450 gr branza de vaci
  • 3 linguri zahar
  • 1 ou
  • 2 lingurite vanilie
  • 1 lingura nuca de cocos
  • 14 prune
  • zahar pudra

Mod de preparare

Blatul:

Ouale, de la temperatura camerei, le mixam cu un praf de sare.

Adaugam zaharul treptat, le mixam pana obtinem o spuma.

Turnam uleiul in fir subtire, apoi laptele.

Cernem faina, o amestecam cu praful de copt.

La final le incorporam si pe aceastea in compozitia de mai sus, dar si vanilia.

Umplutura de branza:

Branza faramitata, o amestecam cu oul si zaharul.

Adaugam vanilia, nuca de cocos si le omogenizam.

Prunele le spalam si le scoatem samburii.

Le taiem fie in jumatati, fie in sferturi, in functie de cat de mari sunt.

Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37, turnam compozitia de blat.

Cu lingura luam din branza si punem din loc in loc peste aluat.

La final asezam si bucatile de prune.

In cuptorul incins, la o temperatura potrivita, introducem prajitura.

O lasam pana se rumeneste deasupra, facem testul cu scobitoarea. Cam 40-45 de minute dureaza sa se coaca prajitura.

Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.

O pudram cu zahar, o portionam si servim.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise