Ingrediente
Ingrediente bilute de cocos:, , 250 gr branza de vaci, , 50 gr nuca de cocos, , 50 gr zahar, , 2 galbenusuri, , 3 linguri rase cu amidon, , Ingrediente blat:, , 4 oua, , 60 gr zahar, , 50 gr ciocolata, , 2 linguri faina, , 2 linguri amidon, , 1 lingurita praf de copt, , un varf de cutit sare, , 3 linguri rase cu cacao, , 1 lingurita esenta de vanilie, , Ingrediente glazura de ciocolata:, , 120 ml lapte, , 50 gr zahar, , 25 gr unt, , 100 gr ciocolata
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
145 voturi
Mod de preparare
Amestecati bine toate ingredientele,apoi lasati compozitia la frigider ~ 20 minute.
Mod de preparare blat de ciocolata:
Preincalzti cuptorul la 180C.
Amestecati ingredientele uscate pentru blat,faina si cacaua cernuta,amidonul,praful de copt si sarea.
Mixati albusurile cu zaharul foarte bine, ca pentru bezea.
Topiti ciocolata la microunde, iar cand se raceste (sa ajunga la temperatura camerei) incorporati galbenusurile.Adaugati esenta de vanilie.
Adaugati ciocolata topita peste albusuri, amestecand incet cu o lingura de lemn sau plastic,apoi puneti si amestecul cu faina.Aveti grija ca albusul sa nu se lase pentru ca prajitura nu va mai creste! (Eu am patit-o la prima incercare!!! )
Cu mainile umezite formati bilutele de cocos, apoi asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt si unsa cu unt.(Va recomand sa folositi o tava cu diametrul de 26, deoarece eu am folosit una de 21 si blatul de ciocolata mi-a iesit cam inalt)
Peste bilutele de cocos turnati uniform compozita de blat, apoi dati la cuptor timp de 30 de minute.
Mod de preparare glazura:
Fierbeti la foc potrivit laptele ,zaharul si untul pana se ingroasa putin, apoi trageti dupa foc si adaugati ciocolata rupta in bucatele.Amestecati bine pana ce se topeste ciocolata si compozitia devine cremoasa.
Turnati glazura fierbinte peste prajitura calda. Lasati prajitura sa se raceasca bine inainte de a o taia.
Eu am ras putina ciocolata alba deasupra, insa daca va place puteti presara si fulgi de cocos.
Pofta buna!
Irina-Cristina Jugaru , 25 februarie 2015
Foarte buna, deja am facut-o de 2 ori!!!!!!!
Ruth_Gedasi (Chef de cuisine) , 17 februarie 2015
ESTE OPRAJITURA DEOSEBITA
Anca Popescu , 05 ianuarie 2015
Amidonul se poate inlocui cu faina ,sau faina se poate inlocui cu amidon in caz ca sunteti alergic la faina .
Dorina Birsan , 31 decembrie 2014
am facut prajitura azi,e foarte buna si aspectuoasa.Multumesc pt reteta .La multi ani!
Camelia Baruta , 21 decembrie 2014
am facut-o, dar bilutele sunt tari fata de restul prajiturii. Nu ar trebui sa punem oare putin praf de copt in ele pt afanare? Sau poate este prea mult amidon... Eu am facut-o intr-o tava patrata .
anamaria gavaneanu , 16 decembrie 2014
Branza dulce sau sarata?
Adelina Iovescu , 13 decembrie 2014
O intrebare va rog:branza dulce sau sarata?
Irina-Cristina Jugaru , 03 decembrie 2014
MuItumesc, inca nu am incercat-o dar vreau , pt ca pare speciaIa :)
Camelia Kawadri , 03 decembrie 2014
Va multumesc!
Camelia Kawadri , 03 decembrie 2014
Multumesc mult doamna Rodica Tanasa !
Camelia Kawadri , 03 decembrie 2014
Va multumesc!
Camelia Kawadri , 03 decembrie 2014
Ingrediente bilute de cocos: 250 gr branza de vaci 50 gr nuca de cocos 50 gr zahar 2 galbenusuri 3 linguri rase cu amidon Mod de preparare bilute de cocos: Amestecati bine toate ingredientele,apoi lasati compozitia la frigider ~ 20 minute.
Camelia Kawadri , 03 decembrie 2014
Va multumesc.
Camelia Kawadri , 03 decembrie 2014
Va multumesc.
Camelia Kawadri , 03 decembrie 2014
Faina.
Camelia Kawadri , 03 decembrie 2014
Va multumesc.
Camelia Kawadri , 03 decembrie 2014
Citind comentariul dvs., mi-a venit o idee, insa mai intai am sa incerc si daca va iesi ceva bun va anunt. Multumesc.
Camelia Kawadri , 03 decembrie 2014
Nu.
Pop Stela Florentina , 01 decembrie 2014
arata bin e
Rodica Tanasa , 01 decembrie 2014
AM FACUT-O SI E SUPER
Florentina Martin , 30 noiembrie 2014
in final bilutele de cocos ! care e compozitia lor ? prepararea lor ????
Milica Pop , 30 noiembrie 2014
super
Victor Danacu , 30 noiembrie 2014
supe
Magdalena Popa , 30 noiembrie 2014
arata iteresant am sa i fac!
Lazar Irina , 29 noiembrie 2014
cred ca este foarte buna. Arata si foarte bine. Trebuie sa o fac
Irina-Cristina Jugaru , 29 noiembrie 2014
Cu ce se poate inIocui amidonuI?
Baran Mariana , 29 noiembrie 2014
Cu ce să înlocuies cocosul care nu îmi place de loc?
Andrei Solot , 29 noiembrie 2014
pare a fi faina.
Erika Homeuca , 29 noiembrie 2014
cred ca o s-o fac cand ajung in Romania...,merci...!
Violeta Vulpoiu , 19 noiembrie 2014
pare interesant si delicios asi vrea sa-l probez
Bengin Georgeta , 18 noiembrie 2014
am sa o fac sambata
Dalia Ana-Maria , 14 noiembrie 2014
Este obligatoriu sa fie tava rotunda ?