Prajitura cu crema de vanilie si banane

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu crema de vanilie si banane

Ingrediente

  • Blat
  • - 5 oua
  • - 200g zahar
  • - 200g faina
  • - 1/8l ulei
  • - 1/8l apa
  • - 1 pac zahar vaniliat
  • - 1 lamiie-coaja
  • - 1 pac. praf de copt
  • - 200ml lichid dupa dorinta pentru insiroparea blatului (eu am pus lapte amestecat cu sirop de banane)
  • Crema
  • - 250g unt
  • - 1 pac. praf de budinca de vanilie
  • - 500nl lapte
  • - 100g zahar pudra
  • - esenta de rom/vanilie
  • - 3 foi de gelatina.
  • Glazura & umplutura
  • - 100g marmelada de caise(facultativ)
  • - 200g ciocolata
  • - 100g unt
  • - 6-8 banane, depinde de marimea lor.

Mod de preparare

Blat


Cuptorul se incinge la 180°C.
Faina se amesteca cu praful de copt.Ouale se separa.
Galbenusurile, zaharul, zaharul vaniliat si coaja de lamiie se mixeaza bine, se adaoga pe rind restul ingredientelor si la sfirsit se amesteca albusurile batute spuma cu 1 priza de sare.
Totul se toarna intr-o tava captusita cu hirtie pt.copt/una si infainata...
Se pune la copt pt. 40-45 min.Dupa coacere se lasa la racit complet.

Crema & glazura:
Se prepara budinca de vanilie cum scrie pe pac. Chiar inainte de a se prepara blatul. Cind este doar calda (cca. 35-40°C) se amesteca cu foile de gelatina inmuiate in prealabil in apa rece si topite in 2-3 ls lapte. Se mixeaza totul bine si se lasa deoparte.
Intr-e timp se mixeaza bine untul cu zaharul si se adaoga lingura cu linguta din budinca in masa de unt.
Bananele se injumatatesc pe lungime si se aseaza peste blatul eventual uns cu marmelada.Peste banane se toarna si niveleaza crema de vanilie si se da totul la frigider pt. ca 3 ore.
Pentru glazura se topeste ciocolata impreuna cu untul la o temperatura de ca 35°C puna la max 40°C.Dupa aceea se toarna si niveleaza peste crema.Se puna la rece si cind glazura sa intarit cu un cutit fierbinte se portioneaza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise