Ingrediente
200 gr de unt, 200 gr zahar pudra, 2 linguri amidon de cartofi - faina de cartofi, 2 oua, 1 galbenus, 200 gr fistic curatat si macinat - sau 200 gr de migdale curatate si macinate., , ptr glazura, 200 gr de ciocolata amaruie 70% cacao, 1 lingurita ness cafe, 150 ml de smantana ptr frisca, putina sare groasa de bucatarie
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
6 voturi
Mod de preparare
In oala mixerului se freaca untul cu zaharul pudra pina este o crema spumoasa, se adauga ouale si galbenusul treptat dupa care se adauga fisticul si amidonul. Se amesteca usor si se toarna intr-o tava tapetata cu pergament. Se coace 20 de minute sau pana tortul s-a rumenit usor.
Se topeste ciocolata cu smantana intr-o craticioara la bain marie se adauga lingurita de ness se amesteca bine si se toarna deasupra prajiturii. Se niveleaza crema peste tot si se presara putina sare grunjoasa peste crema.
Este o prajitura speciala caci n-are faina si foarte buna pentru cei cu probleme de gluten. Cine n-are fistic poate schimba cantitatea de fistic cu migdale macinate.