Prajitura Cu Malai Si Stafide

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Cu Malai Si Stafide

Ingrediente

  • - 315 g faina
  • - 100 ml lapte
  • - 5 oua
  • - 240 g malai
  • - 165 g unt
  • - 275 g zahar
  • - 100 g stafide
  • - 12 g praf de copt
  • - o lingura zahar vanilat
  • - un praf de sare
  • - un varf cutit bicarbonat

Mod de preparare

Topiti untul, lasati-l sa se racoreasca putin apoi amestecati-l cu zaharul pana obtineti o pasta omogena.

Adaugati ouale si amestecati bine.

Intr-un castron separat, amestecati faina, malaiul, praful de copt, bicarbonatul, zaharul vanilat si praful de sare. Cerneti amestecul de faina, adaugati-l peste mix-ul de oua si unt apoi amestecati usor cu o spatula pana ce obtineti o coca moale.

Adaugati laptele amestecand continuu pana ce aluatul devine usor de manevrat si capata o consistenta cremoasa.

La final incorporati stafidele in compozitia obtinuta. Lasati sa se odihneasca cam 30 de minute pentru ca malaiul sa se hidrateze si sa nu se simta in prajitura.

Tapetati o tava termorezistanta cu hartie de copt sau pur si simplu ungeti-o cu putin unt si un strat subtire de faina apoi turnati aluatul de prajitura.

Coaceti in centrul cuptorului la 180C/350F/gaz 4 pentru 35 - 40 de minute sau pana trece testul scobitorii.Lasati sa se raceasca apoi portionati in cuburi de marime potrivita, pudrati cu zahar si gata de servit.

POFTA BUNA!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise