Prajitura cu mere si branza

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu mere si branza

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 1 kg faina
  • 200 g zahar pudra
  • 200 g unt (eu am folosit margarina unirea)
  • 3 oua
  • 300 ml lapte
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 2 pliculete amoniu pentru prajituri
  • un praf de sare
  • pentru umputura:
  • 1 kg branza dulce
  • 6 oua
  • 1 esenta vanilie
  • 6 mere
  • 200 g stafide
  • 200 g alune maruntite
  • 1 esenta rom
  • 2 lingurite de gelatina
  • 2 linguri zahar

Mod de preparare

Intr-un castron marisor se amesteca faina, zaharul pudra, zaharul vanilinat, oualele si praful de sare. Pliculetele de amoniu se dizolva in lapte si se adauga peste celelalte ingrediente impreuna si cu untul topit.

Cand coca este gata, se lasa la frigider cam o ora.

Intr-un castron se amesteca branza cu oualele si esenta de vanilie.

Separat intr-un castronel se pun stafidele la inmuiat in esenta de rom si apoi se adauga si alunele maruntite. Merele se spala, se curata de coaja si se scobesc. Le umplem cu amestecul de stafide si alune - din care pastram o parte pentru ornat la sfarsit.

Aluatul se imparte in doua, din care una o intindem pe fundul unui vas pentru copt in care in prealabil am asezat foaie de copt. Cea de a doua parte din aluat o intindem pe peretii vasului pentru copt.

Se aseaza merele umplute in forma si se toarna crema de branza. Ornam cu cateva stafide si alune macinate, apoi dam la cuptor pentru o ora si 30 de minute.

Intre timp, cat sta la cuptor prajitura, se pune la inmuiat gelatina in putina apa; dupa ce s-a inmuiat se adauga si cele 2 linguri de zahar si se amesteca bine. Dat apoi totul la microunde pentru 1 minut.

Cand prajitura este gata, se scoate din cuptor, se unge cu gelatina topita si se orneaza cu alunele si stafidele pastrate.

Se da la rece pentru aproximativ o ora inainte de a fi taiata.

PS. Reteta am luat-o dintr-o revista, dar e cu mici modificari.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise