Prajitura cu mere si budinca de vanilie

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu mere si budinca de vanilie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri apa minerala
  • 9 linguri faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura de mere:
  • 1,5 kg mere
  • 1 cub de unt
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • Pentru budinca:
  • 800 ml lapte
  • 8 linguri zahar
  • 7 linguri amidon
  • 150 gr unt de 80% grasime
  • 1 pastaie de vanilie

Mod de preparare

Incepem cu merele:

Spalam merele, le decojim si le trecem prin razatoarea cu ochiuri mari.

Punem o tigaie pe foc, punem in ea untul, merele scurse de zeama si zaharul.

Le lasam circa 10 minute pe foc, timp in care mai invartim in ele.

La final le aromatizam cu scortisoara, le tragem de pe foc si le lasam sa se raceasca.

Blatul:

Mixam galbenusurile spuma cu zaharul, adaugam uleiul si apa minerala.

Punem praful de copt, vanilia si la final faina cernuta.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, le incorporam cu o paleta in compozitia de galbenusuri.

Tapetam o tava de 37/24 cm cu hartie de copt.

Turnam jumatate din compozitia de blat, o punem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 10 minute.

O scoatem dupa acest timp, punem umplutura de mere si le nivelam.

Turnam restul de compozitie de blat, o intindem cu o paleta, o bagam iar in cuptor pana se rumeneaste prajitura deasupra si este coapta (facem testul cu scobitoarea).

Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.

Budinca:

Intr-un bol amestecam zaharul, putin din lapte, amidonul, pana ce, acesta din urma se dizolva foarte bine.

Scoatem semintele din pastaia de vanilie, le amestecam cu amidonul.

Restul de lapte il punem la fiert cu pastaia de vanilie.

Cand da in clocot, dam focul la mic, scoatem pastaia de vanilie si turnam amestecul cu amidon.

Amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca.

Dam deoparte, lasam sa se raceasca.

Cand s-a racit, punem untul de la temperatura camerei, mixam pana il incorporam bine.

Peste prajitura rece punem budinca si o nivelam.

Dam la rece 3-4 ore, apoi o portionam si servim.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise