Se prepara blatul mixand bine albusurile de ou cu un praf de sare apoi cu zaharul.
Se prepara blatul mixand bine albusurile de ou cu un praf de sare apoi cu zaharul, se incorporeaza si galbenusurile frecate un pic cu uleiul si la urma faina turnata in ploaie. Se toarna in forma circulara cu inel detasabil si se da la copt pana se rumeneste usor, cca 20 minute.
Se scoate blatul din forma si se lasa sa se raceasca bine, apoi se taie pe orizontal in 3 discuri cat mai egale.
Se mixeaza frisca lichida cu zaharul pana se intaresc, apoi se adauga pudra de roscove. Se omogenizeaza bine si se adauga gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie, pana se topeste.
Se asaza primul disc de blat, in forma in care am copt blatul, deasupra lui se toarna jumatate din frisca cu pudra de roscove, se acopera cu urmatorul disc din blat, se toarna restul de frisca si deasupra asezam cu mana, presand usor, al 3 lea disc si dam la rece pana pregatim para.
Para spalata se feliaza subtire, din partea de sus in jos, fara a ajunge a desprinde feliile. Intr-un ibric punem la fiert sirop de trandafir, mai concentrat, apoi cand da in clocot, scufundam para feliata si o lasam 5 minute sa fiarba domol. O scoatem usor cu o spumiera, si o asezam deasupra prajiturii, rasfirand usor feliile, ca pe un evantai si mai lasam la rece, cel putin o ora inante de a o felia.
Pofta buna!
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cireseReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcGutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...
Gutui coapte cu sirop de vin rosuRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii