Prajitura cu prune, vanilie si migdale

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu prune, vanilie si migdale

Ingrediente

  • 300 g prune
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar tos
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 60 g fulgi de migdale

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul treptat si se continua mixarea pana cand intreaga cantitate de zahar s-a topit. Se adauga galbenusurile, extractul de vanilie si se continua mixarea.

Faina se cerne si se incorporeaza in compozitie amestecand cu o spatula. Prunele se spala,se indeparteaza samburii si se taie felii.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pune un strat de compozitie, un strat de prune se continua cu alt strat de compozitie si altul de prune. Deasupra se presoara fulgii de migdale si se da tava la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 40 - 45 minute.

Cand este rece prajitura cu prune, vanilie si migdale se pudreaza, se feliaza si se serveste.

S-aveti pofta! :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise