autor:

Licuta Marin

» » , , , Retete de Pasti, Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun

Prajitura cu ricotta si nuci

Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 aprilie 2014

Ingrediente
Pentru blat:, 6 oua, 160 gr faina, 25 gr cacao, 150 gr zahar, 50 gr miez de nuca, esenta de vanilie, , Pentru crema:, 250 gr branza ricotta, 250 ml smantana pentru frisca cu minim 30% grasime, 50 gr zahar pudra, 2 pliculete cu zahar vanilat, Pentru sirop:, 200 ml apa, 100 gr zahar, 1 lingura esenta de vanilie, 50 ml lichior de nuci (optional), Pentru decor:, 50 gr nuci tocate grosier

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

16 voturi

Mod de preparare

Preparare blat:
1. Mixam galbenusurile cu 50 gr zahar pana obtinem o spuma cremoasa. Batem albusurile spuma cu restul de zahar, apoi adaugam treptat, amestecand incet cu o lingura, galbenusurile, esenta de vanilie si apoi faina amestecata cu cacaua si nucile macinate.
2. Punem compozitaia intr-o tava de dimensiuni aproximative 20cmX28cm, unsa cu unt si tapetata cu faina. Coacem la cuptorul preincalzit, la foc moderat aproximativ 30-35 de minute. Facem testul cu scobitoarea.
3. Dupa ce s-a racit blatul, il taiem in doua foi.
Preparare crema:
1. Batem smantana pana se intareste, apoi adaugam treptat zaharul pudra, zaharul vanilat si la urma branza ricotta.
Asamblare prajitura:
1. Pe un platou mare asezam cele doua foi de blat si le insiropam cu siropul facut astfel: fierbem apa cu zaharul pana obtinem un sirop subtirel, iar dupa ce s-a racit adaugam esenta de vanilie si lichiorul de nuci.
2. Intindem jumatate din crema intre cele doua blaturi, iar cu restul de crema acoperim partea de deasupra a prajiturii. Nivelam cu o spatula si decoram cu nucile tocate grosier. Lasam prajitura la rece cateva ore, apoi cu un cutit bine ascutit o portionam si o servim.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ricotta si nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Prajitura cu blat de nuca, foi caramel si doua creme

Prajitura cu blat de nuca, foi caramel si doua creme

Punem zaharul,pe foc pentru al carameliza. Atentie mare sa nu se arda pentru ca va fi amar. Cand

1 vot    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Friptura de miel cu cartofi noi, ciuperci si sos de menta

Friptura de miel cu cartofi noi, ciuperci si sos de menta

Curatam ceapa si usturoiul si o taiem cam de 1,5 cm, le punem pe toate intr-un vas termorezistent. Ardeii

1 vot    0 comentarii
2h
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Stefy Barban , 05 noiembrie 2014

    de fapt ricotta este urda :)

  • Fara foto

    Laura , 10 iulie 2014

    E ok sa folosesc mascarpone in loc de ricotta?

  • Licuta Marin

    Licuta Marin (Chef de cuisine) , 02 mai 2014

    Georgeta, e tare delicioasa! O recomand cu mare drag!

    • Fara foto

      Georgeta Darlosan , 01 mai 2014

      o sa incerc.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

16 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 160 gr faina
  • 25 gr cacao
  • 150 gr zahar
  • 50 gr miez de nuca
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 250 gr branza ricotta
  • 250 ml smantana pentru frisca cu minim 30% grasime
  • 50 gr zahar pudra
  • 2 pliculete cu zahar vanilat
  • Pentru sirop:
  • 200 ml apa
  • 100 gr zahar
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 50 ml lichior de nuci (optional)
  • Pentru decor:
  • 50 gr nuci tocate grosier

Raporteaza reteta

Retete
de Licuta Marin
Pizza cu ton si sunca

Pizza cu ton si sunca

1. Drojdia se inmoaie in apa calduta apoi se toarna peste faina impreuna cu sarea, uleiul si margarina.

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Briose cu dulceata de mure

Briose cu dulceata de mure

1. Zaharul, iaurtul, ouale si uleiul se pun intr-un bol. Se omogenizeaza bine cu mixerul , dupa care

15 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pui Chinese

Pui Chinese

Se taie marunt usturoiul si se caleste putin in uleiul de masline. Pieptul de pui se taie suvite

22 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Laura

E ok sa folosesc mascarpone in loc de ricotta?

Adauga reteta
Retete

din Retete de Pasti

Costite de ied Costite de ied

Se spala bine costitele de ied. Le lasam sa se scurga. Punem sare, piper, oregano, coniac mustar si usturoi tocat in bol si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Pasti
Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata

Acesta reteta o facem de ani de zile, dupa cum vedeti, nu are prea multe oua si nici zahar. Secretul in a obtine un cozonac pufos si

2 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Retete de Pasti
Sarmalute in foi de vita de vie si varza murata