autor:

Licuta Marin

» » , , , Retete de Pasti, Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun

Prajitura cu ricotta si nuci

Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 aprilie 2014

Ingrediente
Pentru blat:, 6 oua, 160 gr faina, 25 gr cacao, 150 gr zahar, 50 gr miez de nuca, esenta de vanilie, , Pentru crema:, 250 gr branza ricotta, 250 ml smantana pentru frisca cu minim 30% grasime, 50 gr zahar pudra, 2 pliculete cu zahar vanilat, Pentru sirop:, 200 ml apa, 100 gr zahar, 1 lingura esenta de vanilie, 50 ml lichior de nuci (optional), Pentru decor:, 50 gr nuci tocate grosier

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

22 voturi

Mod de preparare

Preparare blat:
1. Mixam galbenusurile cu 50 gr zahar pana obtinem o spuma cremoasa. Batem albusurile spuma cu restul de zahar, apoi adaugam treptat, amestecand incet cu o lingura, galbenusurile, esenta de vanilie si apoi faina amestecata cu cacaua si nucile macinate.
2. Punem compozitaia intr-o tava de dimensiuni aproximative 20cmX28cm, unsa cu unt si tapetata cu faina. Coacem la cuptorul preincalzit, la foc moderat aproximativ 30-35 de minute. Facem testul cu scobitoarea.
3. Dupa ce s-a racit blatul, il taiem in doua foi.
Preparare crema:
1. Batem smantana pana se intareste, apoi adaugam treptat zaharul pudra, zaharul vanilat si la urma branza ricotta.
Asamblare prajitura:
1. Pe un platou mare asezam cele doua foi de blat si le insiropam cu siropul facut astfel: fierbem apa cu zaharul pana obtinem un sirop subtirel, iar dupa ce s-a racit adaugam esenta de vanilie si lichiorul de nuci.
2. Intindem jumatate din crema intre cele doua blaturi, iar cu restul de crema acoperim partea de deasupra a prajiturii. Nivelam cu o spatula si decoram cu nucile tocate grosier. Lasam prajitura la rece cateva ore, apoi cu un cutit bine ascutit o portionam si o servim.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ricotta si nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pulpa de miel cu rozmarin marinata rapid cu aparatul Food Saver

Pulpa de miel cu rozmarin marinata rapid cu aparatul Food Saver

Amestecati ingredientele pregatite pentru marinare si ungeti cu acestea bucata de carne de miel.

0 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Pasti
Baton de casa

Baton de casa

Se unge tava cu putin unt. Se amesteca 250 gr lapte praf cu 100 g cacao. Se fierb 150 ml apa cu

9 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • Stefy Barban , 05 noiembrie 2014

    de fapt ricotta este urda :)

  • Laura , 10 iulie 2014

    E ok sa folosesc mascarpone in loc de ricotta?

  • Licuta Marin

    Licuta Marin (Chef de cuisine) , 02 mai 2014

    Georgeta, e tare delicioasa! O recomand cu mare drag!

    • Georgeta Darlosan , 01 mai 2014

      o sa incerc.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

22 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 160 gr faina
  • 25 gr cacao
  • 150 gr zahar
  • 50 gr miez de nuca
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 250 gr branza ricotta
  • 250 ml smantana pentru frisca cu minim 30% grasime
  • 50 gr zahar pudra
  • 2 pliculete cu zahar vanilat
  • Pentru sirop:
  • 200 ml apa
  • 100 gr zahar
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 50 ml lichior de nuci (optional)
  • Pentru decor:
  • 50 gr nuci tocate grosier

Raporteaza reteta

Retete
de Licuta Marin
Pizza cu ton si sunca

Pizza cu ton si sunca

1. Drojdia se inmoaie in apa calduta apoi se toarna peste faina impreuna cu sarea, uleiul si margarina.

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Briose cu dulceata de mure

Briose cu dulceata de mure

1. Zaharul, iaurtul, ouale si uleiul se pun intr-un bol. Se omogenizeaza bine cu mixerul , dupa care

47 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pui Chinese

Pui Chinese

Se taie marunt usturoiul si se caleste putin in uleiul de masline. Pieptul de pui se taie suvite

24 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Laura

E ok sa folosesc mascarpone in loc de ricotta?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Pasca fara aluat Pasca fara aluat

Se mixeaza ouale bine, se adauga zaharul, zaharul vanilat. Se mixeaza pana se topeste zaharul, adaugi untul moale-topit, mixezi sa se

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Cozonac Cozonac

Mai întâi pregătim maiaua. Într-un bol punem drojdia uscata, 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 2 linguri de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Cozonac-trandafir cu unt