Ingrediente
Inca o reteta pe principiul lui Lavoisier ,,nimic nu se pierde ci totul se transforma,,. Pt a ajunge la ,,tranformare,, avem nevoie de: 3 albusuri(care au ramas de la dresul ciorbei de burta), 4 linguri de zahar, 1/2 pachetel praf de copt(respectiv 1 lingurita), 1 vanilie, 3-4 linguri visine din congelator, 10-11 samburi de nuca rupti bucatele, 1 lingura ulei(dar am uitat sa o supun sedintei foto). pt ornat, acelsi principiu simplu si rapid: un cub ciocolata menaj+1 lingura de apa.
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
11 voturi
Mod de preparare
Intrun vas de plastic, punem albusurile pe care le batem spuma tare, adaugam praful de copt, batem 1 minut, adaugam zaharul si vanilia, continuam sa batem spuma pana la topirea acestora. Se adauga faina, se omogenizeaza, adaugam uleiul, amestecam, apoi la sfarsit adaugam visinile si nuca, amestecam usor pt incorporare dupa care turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt(daca nu aveti la indemana, ungeti tava cu margarina sau unt si tapetati cu faina). Dam la cuptorul preincalzit cam 20-25 minute. Scoatem prajitura din tava, dupa racire o ornam cu ciocolata topita: topim un cub mare de ciocolata menaj cu 1 lingura apa, punem compozitia intro punguta pe care o intepam in varf si purcedem la ornatul operei culinare(ciocolata menaj de data aceasta am gasit la 1/2 kg, iar cubul e mare). Cine doreste, poate sa ma viziteze la: http://dulcesarat.blogspot.com
mena29 (Maestru bucatar) , 19 ianuarie 2011
Buna Elena,imi place mult aceasta reteta,cu siguranta am sa o incerc.:*(mena29)
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010
Foarte fina si prezentare grozava.Am salvat-o.
burdulea maria elena , 28 ianuarie 2010
Va multumesc pt aprecieri, Mari draga, ne adaptam la conditiile de criza. Te pup.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010
Hmmm,ce bunatate...
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010
Waw ce apetisanta este!!! Felicitari!
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010
Mariela, eşti o gospodină desăvârşită! Din câteva ingrediente realizezi ceva foarte bun!
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010
Cred ca este tare buna.