Prajitura de casa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura de casa

Ingrediente

  • 650 grame faina alba
  • 2 borcane mici de orice fel de gem
  • apa - o cana mare
  • zahar tos - cana mare si zahar pudra - o cana mare
  • ulei
  • nuca de cocos ( praf ) praf de copt - 1 pliculet
  • zahar vanilat - 1 pliculet
  • esenta vanilie - 1 pliculet ( sau orice alt fel de esenta )

Mod de preparare

Se ia un castron mare, se amesteca faina, zaharul, apa, cele 2 borcane de gem, esenta de rom sau alt tip de esenta, praful de copt si zaharul vanilat si se amesteca bine pana se ingroasa toata compozitia. Se ia o tava patrata, se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina alba, se toarna toata compozita si se pune la cuptor (cca 30-35 minute dureaza coacerea), iar cuptorul sa fie incins. Apoi se scoate prajitura, se taie in ce fel vrei (eu am ales patratele) se trece fiecare bucata prin apa cu zahar, apoi prin praful de nuca de cocos si se pune pe un platou fiecare. La final pe fiecare se pune zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise