Ingrediente
Jumătate de margarină Rama, 1 Ou, 7 Linguri ulei, 7 Linguri lapte, 2 Linguri zahăr, 1 Plic praf de copt, Un praf de sare, Făină cât cuprinde, , UMPLUTURA:, , 2 Kg. mere, O linguriţă de scorţişoară măcinată, Zahăr după gust, 3 linguri de stafide
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
51 voturi
Mod de preparare
Într-un vas încăpător punem toate ingredientele aluatului şi le frământăm bine până ce obţinem un aluat omogen de consistenţă moale. Împărţim aluatul în 2 jumătăţi aproximativ egale. Ungem o tavă de cuptor cu puţină margarină şi tapetăm cu făină sau mai simplu, punem hârtie de copt pe fundul tăvii. Întindem o foaie din jumătate de aluat pe care o punem în tavă avend grijă să se ridice puţin pe pereţii tăvii de copt. Întindem uniform merele rase şi peste ele întindem a doua jumătate de aluat. Introducem tava în cuptorul preîncălzit şi lăsăm să se coacă la foc mic până ce căpăta o culoare plăcută auriu-maronie.
Pentru efectul maxim, serviţi-o la gura sobei în timp ce priviţi prin geam la stratul gros de zăpada :)
constanta proca (Chef de cuisine) , 03 august 2010
O bunatate !
elene , 20 decembrie 2009
aaaaaaaaaaaaaaa......... gustos o prajitura mai gustoasa nu e este buna si sanatuasa...
ITheChef (Maestru bucatar) , 14 decembrie 2009
hm....... Se poate înlocuii cu succes cu lapte de soia sau chiar cu apă dar pentru a nu pierde calităţile oferite de lapte, în post recomand folosirea laptelui de soia !
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009
Imi place placinta asta, dar nu de Craciun. Cu ce s-ar putea inlocui laptele ca sa fie de post pentru a putea fi mancata in Ajun de Craciun, cand inca e post?