Descopera reteta veche a prajiturii Domino, un desert delicios cu foi fragede si 3 umpluturi delicioase de gem, rahat si bezea cu nuca. Perfecta pentru ocazii speciale sau rasfaturi dulci!
Reteta de prajitura Domino este una veche si contine ingrediente simple si economice. Este o prajitura de casa simpla si delicioasa. Desi este o prajitura cu foi, se coace totul deodata in tava, este frageda, gustoasa si aromata.
Incalzim laptele, adaugam lingura de zahar si drojdia. Amestecam si lasam la crescut 10 minte, pana se activeaza drojdia.
Intr-un vas se pune faina, praful de sare, untura, ouale batute si smantana, apoi amestecul de drojdie cu lapte si zahar. Se amesteca toate apoi se rastoarna pe masa de lucru si se framanta un aluat moale si nelipicios. Se imparte in patru parti egale.
Se tapeteaza o tava cu dimensiunea de 24x36 cu hartie de copt.
Se intinde prima foaie care se aseaza in tava. Se unge foaia cu gemul de caise. Se intinde a doua foaie si se aseaza cu grija peste gem.
Rahatul se taie bucatele mici si se aseaza peste cea de a doua foaie, cat mai apropiate si in culori diferite (sa nu ramana spatiu prea mare intre bucatile de rahat). Peste rahat se pune cea de a treia foaie.
Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si cel vanilat si se continua mixarea pana se dizolva tot zaharul. Se pune nuca macinata si se amesteca usor pana se omogenizeaza. Aceasta compozitie se intinde peste cea de a treia foaie, iar deasupra se va pune ultima foaie.
Se inteapa cu o scobitoare din loc in loc si se lasa la crescut in jur de 30 de minute.
Se coace la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 35-40 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.
Intre timp se mixeaza bine cele doua gelbenusuri cu zaharul pudra si vanilia pana devine o crema spumoasa.
Dupa ce s-a copt prajitura, se scoate din cuptor si asa fierbine cum e, se unge cu glazura de galbenusuri si se niveleaza repede. Se lasa la racit dupa care se portioneaza si se serveste.
Reteta de prajitura Domino merita incercata, este de-a dreptul grozava.
Incearca si reteta de prajitura cu aluat razuit si gem, prajitura Jerbo sau prajitura Dobos. Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii