Ingrediente
Pentru blat:, 4 oua, 4 linguri de apa, 8 linguri de zahar, 8 linguri de faina, 2 foi de napolitana, , Crema 1:, 300 g zahar, 150 g margarina/unt, 250 g nuca macinata, , Crema 2, 4 oua, 8 linguri zahar, 2 linguri cacao, 1 plic capuccino, 150 g margarina/unt
Dificultate: Medie | Timp: 2h
20 voturi
Mod de preparare
2. Pentru crema 1, caramelizam putin zaharul, adaugam margarina si amestecam pana obtinem o pasta omogena, apoi adaugam nuca macinata. Umplem foile de napolitana cu crema obtinuta si presam putin.
3. Pentru crema 2, fierbem pe baie de aburi ingredientele, mai putin margarina, pana se ingroasa. Frecam spuma margarina (merge si nefrecata) si incorporam treptat crema.
4. Asezam pe o planseta (eu am ales tava de la aragaz) o foaie, ungem cu jumatate din crema 2, suprapunem foile de napolitana umplute, ungem cu restul de crema 2 si acoperim cu a 2-a foaie.
Optional putem glazura prajitura cu ciocolata topita la bain-marie, apoi o dam la rece pentru 8 ore.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2012
Ce reusita este prajitura ta. A mea e simpla, doar cu foi de napolitana.