Intr-o tava de 20/30 cm,se caramelizeaza 150 g zahar;se intinde bine,apoi in tava si pe peretii acesteia.Se lasa sa se raceasca f bine;cind incepe sa se raceasca,incepe sa pocneasca.Cind nu mai pocneste,deci s-a racit,se unge bine (tava,peste caramel)cu untul.Peste unt se pun nectarinele(necuratate),taiate cubulete,sau cum vrem;eu le-am taiat cubulete.
Se da tava la cuptorul infierbintat,pina facem pandispanul.Pandispanul se face asa:galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul.Compozitia trebuie sa se albeasca si sa se intareasca;se aduga aromele(dupa gust) si apa.Se adauga apoi faina(cernuta de 2 ori cu praful de copt),mestecam cu lingura de lemn,pina dispar cocoloasele.(Acum,se scoate tava din cuptor,sa se raceasca putin, inainte de a pune pandispanul.Cuptorul nu se stinge.)
Se pun albusurile,batute spuma,se mesteca compozitia usor,de sus in jos.Cind compozitia este omogena,se
toarna in tava,peste fructe.Se niveleaza si se da la cuptor,la foc mic, cca 45 minute;se incearca cu scobitoarea,sa vedem daca e gata.
Cind e gata,imediat ce se scoate din cuptor,se rastoarna.Dupa ce e rece,se taie patrate de cca 5/5.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii