Ingrediente
Blat alb:6albusuri,6lg zahar,100gr nuca de cocos,3lg faina,1 praf de copt, , Blat negru: 4oua ,4lg faina,4lg zahar,2lg cacao,1 praf de copt, , Crema: 6 galbenusuri,150gr zahar,5lg lapte,200gr unt, esenta vanilie, , Glazura: 200 ml frisca
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
54 voturi
Mod de preparare
Blatul negru: Se bat spuma albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi faina, care s-a amestecat in prealabil cu cacao si praful de copt. Se amesteca usor, sa nu se strice albusurile. Se toarna cu atentie in tava peste aluatul cu cocos, sa nu se amestece. Se coace 25-30 minute la 180C.
Crema: Galbenusurile, zaharul si laptele se amesteca la baine-marie pana se ingroase. Untul se amesteca separat cu 2 pliculete de zahat vanilat, dupa care se adauga crema racita putin cate putin si se amesteca. Crema se pune peste blat si se da totul la frigider o ora. Dupa ce se raceste punem deasupra frisca si ornam cu bilute colorate sau ciocolata rasa. POFTA BUNA!!
Flori (Bucatar) , 26 aprilie 2014
Forte buna
Petre Florentina , 12 aprilie 2014
foarte buna,incercati...merita
Hajnal Rozalia Otten , 10 aprilie 2014
wow vreau sa incerc so fac ...delicioasa prezenta are
Andrada Lidia , 29 decembrie 2013
vreau sa intreb..in crema se pune esenta de vanilie sau zahar vanilat???
Moldovi Doina , 12 decembrie 2013
Va,i cum arata!Felicitari!
elena-gina , 13 septembrie 2013
molto buona,buon apetito
Camy Rata , 13 septembrie 2013
Delicioasa si rapida!!!Pofta buna!!
Iuliana , 08 august 2013
Este foarte buna!Am facut-o pentru nepoteii mei si au mancat-o aproape intr-o zi....se face usor.
Floare de colt (Chef de cuisine) , 03 februarie 2013
Este provocatoare denumirea prajiturii ! Gata, am salvat-o, pentru ca imi place aspectul si gustul ! Felicitari !!!
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2011
Foarte fina si aspectuoasa!Felicitari!*****
Elly (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2011
@danutza Nu stiu..n-am incercat dar cred ca merge cu nuca pisata..dar cel mai ideal este sa pui nuca de cocos ca sa iti iasa blatul alb.
danutza (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2011
Am salvat,mi se pare bună! O întrebare,te rog: pot pun în locul nucii de cocos,nucă de-a noastră?
Lia Maria (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2011
Arata minunat si sigur e foarte gustoasa yumi, yumi !