Prajitura pufoasa cu mere (de toamna)

Faina se amesteca cu untura, apoi se adauga celelalte ingrediente si se framanta pana se obtine un aluat bun de intins.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura pufoasa cu mere (de toamna)

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 4 linguri bune de untura porc
  • 2 oua
  • 3 linguri bune de smantana
  • 1/2 plic praf de copt dizolvat in putina zeama de lamaie (sau 20 gr drojdie dizolvata în puțin lapte)
  • Umplutura:
  • 1-1,5 kg. mere
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 linguri zahar
  • 1 esenta de rom (optional)
  • 2 linguri gris

Mod de preparare

Faina se amesteca cu untura, apoi se adauga celelalte ingrediente si se framanta pana se obtine un aluat bun de intins. Daca mai trebuie adaugata faina, se mai pune cand se framanta aluatul. Din acest aluat se intind doua foi.

Intr-o tava dreptunghiulara tapeatata cu hârtie de copt se pune prima foaie, apoi umplutura, apoi a doua foaie. Daca mai ramane coca faci grilaj deasupra.

Umplutura: Merele se curata de coaja, se razalesc pe razatoarea mare si se pun intr-o tigaie cu zaharul, se calesc pana scade zeama, apoi se adauga scortisoara, zaharul vanilat, esenta de rom(optional) si cele 2 linguri cu gris. Prajitura astfel obtinuta se coace la foc potrivit timp de 35-40 minute. Cand e gata coapta, o lasi la racit si pui zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise