Faina se amesteca cu untura, apoi se adauga celelalte ingrediente si se framanta pana se obtine un aluat bun de intins.
Faina se amesteca cu untura, apoi se adauga celelalte ingrediente si se framanta pana se obtine un aluat bun de intins. Daca mai trebuie adaugata faina, se mai pune cand se framanta aluatul. Din acest aluat se intind doua foi.
Intr-o tava dreptunghiulara tapeatata cu hârtie de copt se pune prima foaie, apoi umplutura, apoi a doua foaie. Daca mai ramane coca faci grilaj deasupra.
Umplutura: Merele se curata de coaja, se razalesc pe razatoarea mare si se pun intr-o tigaie cu zaharul, se calesc pana scade zeama, apoi se adauga scortisoara, zaharul vanilat, esenta de rom(optional) si cele 2 linguri cu gris. Prajitura astfel obtinuta se coace la foc potrivit timp de 35-40 minute. Cand e gata coapta, o lasi la racit si pui zahar pudra.
Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasaIncearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii