Se unge cu 25 gm de unt o tava rotunda de cuptor cu diametrul de 26 cm si se presara cu zaharul brun.
Se scot samburii de la cirese si se taie in jumatati; se aseaza un strat de cirese in tava presararta cu zaharul brun.
Piersicile se taie in jumatati , se scot samburii si se aseaza peste cirese.
Blatul
Se bate restu de unt spuma cu zaharul, apoi se adauga oul intreg si se amesteca bine in continuare.
Se adauga faina cernuta, praful de copt,sarea, vanilia si coaja de portocala .
Treptat se adauga sucul de portocale si se mixeaza bine.
Se toarna in tava peste piersici.
Se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade 50 de minute sau pana o scobitoare inserata in prajitura iese curata.
Se lasa sa se raceasca 10 minute , apoi se rastoarna pe un platou.
Pofta buna!
PS. Cojile de portocala sunt facute de Camelia( ID Husni).Mi-a dat un borcan cand am fost la ea in vizita si sunt extraordinar de bune si dau o aroma foarte fina blaturilor de tort sau checurilor.
Puteti gasi reteta pe urmatorul link:
http://www.gustos.ro/retete-culinare/dulciuri-diverse/coji-de-portocale-gem-pentru-prajituri-budinci.html
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii