Prajitura Zina(printesa)

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Prajitura  Zina(printesa)

Ingrediente

  • Blat:
  • -9 oua
  • -250-260 g zahar pudra
  • 150 g faina
  • -1/2 lingurita zahar vanilat
  • -1/2 lingurita praf de copt(se poate si fara)
  • Crema:
  • -250 g unt
  • -cca 320 g rahat de fructe(sa nu fie f.colorat)
  • -1 portocala si un sfert(1,25)
  • -1 lamiie si un sfert(1,25)
  • Pt. decor:
  • -cca 250 g frisca

Mod de preparare

Ouale se separa;albusurile se bat spuma;se adauga zaharul,batind in continuare,pina cind continutul se intareste,din nou.

Se pun,apoi,galbenusurile; si vanilia;se bate,putin,numai pt.a se omogeniza culoarea.Se adauga,apoi,faina(cernuta cu praful de copt),dupa care se mesteca cu o lingura de lemn;compozitia trebuie sa fie omogena,fara cocoloase.

Compozitia se pune intr-o tava cu hirtie de copt(pt.can-

titatea asta,eu folosesc o tava cu diametrul de 38 cm),se da la cuptorul preincalzit,la foc mediu,cam 35 minute.

Dupa ce blatul e gata,se lasa sa se raceasca;cind e rece,se arunca hirtia de copt,apoi se taie(blatul) in 2.

Prima jumatate de blat se pune in tava in care s-a facut(spalata),se pune 1/2 din cantitatea de crema,apoi,se pune a 2-a jumatate de blat si peste se pune a 2-a ju-

matate de crema.

Se pune in frigider cca 2 ore;pe urma

se taie(cam 2,5/6 cm)si se orneaza cu frisca.

Se da la rece cca 1 ora,apoi se serveste.

Crema se face asa:rahatul,portocala si lamiia se trec prin masina de tocat carne(lmiia si portocala se pun cu coaja si zeama,dar fara seminte).Pireul rezultat se amesteca cu untul frecat spuma.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise