autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

PRAJITURELE CU VIOLETE

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Ingrediente
180g. faina,, 140g. unt (moale),, 1 ou,, 40g. zahar,, 1 lingura sirop de violete ,, 1 lingura bicarbonat de sodiu,, un varf de cutit sare,, 30 de violete de gradina sau de padure,, violete pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

1.Se preincalzeste cuptorul la 140-160*C.
2.Se amesteca zaharul cu jumatate din cantitatea de violete(15),bine spalate,se adauga untul , oul si siropul si se amesteca impreuna 2 minute.Se incorporeaza bicarbonatul,sarea si faina.Se amesteca totul bine,apoi se adauga restul de violete si se mai amesteca 30 secunde.
2.Pe o tava unsa si captusita cu hartie de copt se pun cu lingura gramajoare de marimea unei nuci,care se aplatizeaza putin si se pune cate o violeta pe fiecare.Se coc prajiturelele timp de 10-12 minute si se servesc cu un ceai verde, de exemplu.


Nota:La sfarsitul secolului al XIX-lea,un oarecare domn Viol, din Toulouse , a avut ideea de a cristaliza florile de violete pentru a face bomboane ,la fel procedand si cu petalele de trandafir sau semintele de mimosa .Aceasta idee a avut un succes enorm, idee ce se pastreaza si in zilele noastre.
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURELE CU VIOLETE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
eclere gina

eclere gina

Mod de preparare: 1. Se incalzeste cuptorul la 220ᵒC.Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o

30 voturi    14 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Chec cu cacao

Chec cu cacao

Untul se freaca cu jumatate din cantitatea de zahar pana devine o spuma,apoi se adauga pe rand galbenusurile

22 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.50 lei

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 15 mai 2009

    Am trimis un raspuns la comentariul tau, dar vad ca a disparut.Iti spuneam ca voi posta pe retetele mele Trandafiri pane si am mai postat ceva interesant:Supa-crema de trandafiri.Sper sa poti citi raspunsul meu.

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 15 mai 2009

    Draga mea, Orice fel de trandafir,fie el agatator, fie de gradina ,este comestibil,chiar si crud.Bobocii de trandafir sunt deosebiti in vaza ,dar si in salate,sarate sau dulci. Pentru trandafiri pane, intra la retetele mele, mai tarziu, fiindca voi posta reteta dupa care sa te ghidezi.Bine?

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 15 mai 2009

    Am trimis ieri un comentariu care vad ca nu a fost preluat.Va spuneam ca nu am pregatit trandafiri pane si ca v-as ramane profund recunoscatoare daca m-ati invata.Multumesc anticipat.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 14 mai 2009

      Multumesc deasemenea si pentru reteta cu flori de salcam pane.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 14 mai 2009

      Nu, nu am gatit trandafiri pane.Cred ca e ceva deosebit. V-as ramane profund recunoscatoare daca mi-ati invata.Multumesc anticipat.

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 13 mai 2009

      Da , si eu fac gogosi cu flori de salcam,dar cel mai mult ne plac florile de salcam pane.Sunt usor de preparat :se face un aluat de clatite , putin mai gros, prin care se trec florile de salcam ,spalate si scurse, se frig in baie de ulei, se scot pe hartie absorbanta si,la servire, se pudreaza cu zahar praf.Se pot servi cu o crema de vanilie, lamaie sau dupa preferinta.De asemenea, folosesc florile de salcam pentru dulceata sau in prajitura.Dar trandafiri pane ai gatit?

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 13 mai 2009

      Ii spuneam mamei mele despre retetele Dvs. cu flori de care eu am ramas impresionata si mi-a spus ca bunica ei pregatea adesea gogosi in care punea flori de salcam care aromau deosebit gogosile.Forma gogosilor era mai alungita pentru a putea fi inglobata intreaga floare de salcam cu codita cu tot.Pentru ca tot suntem in perioada de inflorire a salcamului as vrea sa incerc si daca reusesc promit ca o sa pun si o poza.(Florile de salcam sunt comestibile si au un gust dulce.)

    • Fara foto

      v magdalena (Chef de cuisine) , 08 mai 2009

      Imi plac violetele pentru parfumul extraordinar pe care il degaja.Stiam despre folosirea lor in prepararea de dulciuri, dar nu le-am folosit niciodata.Multumesc, Maria, pentru imbold!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 mai 2009

      Pacat ca nu sunt poze. Am sa incerc reteta si daca imi reuseste, am sa postez imagini

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 04 mai 2009

      Da, e pacat.Nu intotdeauna fac poze cand gatesc.Fiica mea este cea care imi face poze cu celularul ei.Vine pentru 3-4 zile ,mai ales de sarbatori, cand gatesc specialitati sau cand sarbatorim zilele de nastere ale membrilor familiei si atunci pozeaza toate preparatele.Folosesc mult florile, trandafirii de exemplu, ii fac pane ,supa, inghetata , de asemenea din viorele fac si inghetata sau folosesc florile la salate .

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2009

      F. interesanta reteta, pacat ca nu ati pus si poze. (Am citit undeva ca si florile de panselute se folosesc la diverse preparate pentru aroma de menta pe care o au, iar petalele de galbenele se folosesc pentru colorarea diverselor sosuri sau creme.)

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2009

      F.interesant. Citisem undeva ca diferite petale de flori (panselute-gust de menta, galbenele pt culoarea lor portocalie, etc)se folosesc in /la preparea diverselor prajituri sau sosuri,in special in restaurante de lux(in strainatate) dar nu credeam ca cineva chiar le foloseste aici, printre noi. INCANTATA!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 180g. faina,
  • 140g. unt (moale),
  • 1 ou,
  • 40g. zahar,
  • 1 lingura sirop de violete ,
  • 1 lingura bicarbonat de sodiu,
  • un varf de cutit sare,
  • 30 de violete de gradina sau de padure,
  • violete pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Vekas (Chef de cuisine)

Am trimis un raspuns la comentariul tau, dar vad ca a disparut.Iti spuneam ca voi posta pe retetele mele Trandafiri pane si am mai postat ceva interesant:Supa-crema de trandafiri.Sper sa poti citi raspunsul meu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Tarta cu fructe