1.Se preincalzeste cuptorul la 140-160*C.
2.Se amesteca zaharul cu jumatate din cantitatea de violete(15),bine spalate,se adauga untul , oul si siropul si se amesteca impreuna 2 minute.Se incorporeaza bicarbonatul,sarea si faina.Se amesteca totul bine,apoi se adauga restul de violete si se mai amesteca 30 secunde.
2.Pe o tava unsa si captusita cu hartie de copt se pun cu lingura gramajoare de marimea unei nuci,care se aplatizeaza putin si se pune cate o violeta pe fiecare.Se coc prajiturelele timp de 10-12 minute si se servesc cu un ceai verde, de exemplu.
Nota:La sfarsitul secolului al XIX-lea,un oarecare domn Viol, din Toulouse , a avut ideea de a cristaliza florile de violete pentru a face bomboane ,la fel procedand si cu petalele de trandafir sau semintele de mimosa .Aceasta idee a avut un succes enorm, idee ce se pastreaza si in zilele noastre.
Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituriGateste rapid ficatei de pui cu ceapa si ciuperci, fragezi si aromati! Reteta simpla, perfecta pentru un pranz gustos sau o...
Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii