Ingrediente
Pentru crusta, 120 gr biscuiti simpli, macinati fin, 100 gr unt, topit, 1 lingurita esenta de vanilie, , Pentru umplutura, 4 mere, curatate de coaja, seminte, apoi date pe razatoare, zeama de la ½ lamaie, 1 lingurita scortisoara macinata, 1 lingura amidon alimentar, 2 linguri miere, 100 gr iaurt, , Pentru decor, 40 gr biscuiti sfaramitati, zahar colorat
Dificultate: Redusa | Timp: 40 min
3 voturi
Mod de preparare
Pentru crusta, amesteca biscuitii macinati cu untul topit si esenta de vanilie pana cand se leaga.Pune cate 1 lingura din aceasta compozitie in forme si preseaza compozitia la baza si pe peretii formelor.Da crustele la cuptor 10 minute, apoi scoate-le si pune-le deoparte pana cand prepari umplutura.
Pentru umplutura, amesteca merele rase cu zeama de lamaie, scortisoara macinata, 1 lingura amidon alimentar, mierea si iaurtul. Imparte compozitia obtinuta in cele 6 cruste. Da prajiturelele la cuptor 15 minute. Dupa ce s-au copt, scoate prajiturelele din cuptor si lasa-le sa se raceasca 15 minute.
Dupa ce s-au racit putin, presara prajiturelele cu biscuiti sfaramitati si zahar colorat apoi serveste-le.
http://lauradfood.blogspot.com/
cristina i. (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010
Chiar ca delicioasa! Ca toate retele Laurei de altfel!
Alice85 (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010
Arata ok si cred ca este si tare bun.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010
Mmm ce apetisanta e!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010
Felicitari !!!