autor:

Maria Cogeanu

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Praz cu carne la cuptor

Autor: Maria Cogeanu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Olanda


    Reteta postata pe: 30 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Cogeanu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Olanda


Reteta postata pe: 30 iulie 2009

Ingrediente
- 500g carne tocata - de vita, - 500g cartofi, - 1 fir praz, - 1 ceasca lapte, - cascaval vechi ras, - sare, piper, curry, condimente pentru carne.

Dificultate: Medie Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 200 grade C.

Se fierb cartofii, apoi se strecoara. Se feliaza prazul bine spalat si se pune pe foc in ulei incins pentru 3-5 minute, apoi se strecoara.

Se condimenteaza carnea tocata apoi se pune la prajit.

Separat, se pune la fiert laptele cu putina sare si piper. Cand acesta fierbe, se adauga cartofii, se face pireu apoi se opreste focul.

Cand carnea e bine facuta se adauga prazul, se amesteca foarte bine, apoi se stinge focul.

Se unge o tava inalta si se pune carnea cu prazul, apoi se acopera cu pireul de cartofi. Peste se presare un strat de cascaval ras. Se pune la cuptor pentru 35 minute, neacoperit.



Sugestii:

- daca se doreste cascaval crocant deasupra, cand se opreste cuptorul se pune in microunde, optiunea grill pentru 5 minute (tava neacoperita).
Daca ti-a placut reteta noastra "Praz cu carne la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Mod de preparare: Cantitatea legumelor este in functie de fiecare . Cu cat folosim mai multe legume

12 voturi    16 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza cu ciolan afumat

Varza cu ciolan afumat

Se curata si se spala legumele si se taie astfel: - morcovul semirondele subtiri - ceapa, ardeii

6 voturi    2 comentarii
2h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009

    Se aseamana foarte bine cu musacaua si cred ca este foarte delicioasa,mai ales cu cascavalul ras,care ii va da o nota buna.

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009

    o reteta foarte buna,merita incercata,de regula fac mancaruri cu praz,sunt bune,dar nu am incercat combinatia cu cartofi.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009

    O bunatate...

Dificultate

Medie

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • - 500g carne tocata - de vita
  • - 500g cartofi
  • - 1 fir praz
  • - 1 ceasca lapte
  • - cascaval vechi ras
  • - sare
  • piper
  • curry
  • condimente pentru carne.

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Cogeanu
Mancarica de broccoli

Mancarica de broccoli

(Sugestie: in loc de carne tocata se pot folosi cubulete de sunca si salam) Se taie ceapa cubulete

13 voturi    4 comentarii
25 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Orez cu carne

Orez cu carne

Cu 20-30 de minute inainte sa se pregateasca mancarea se fierbe orezul (pana bobul devine moale),

9 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Boerenkool - Piure cu varza creata

Boerenkool - Piure cu varza creata

Se curata cartofii si se taie cubulete. Se pun la fiert in apa cat sa-i acopere, intr-o oala mai

5 voturi    2 comentarii
25 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Se aseamana foarte bine cu musacaua si cred ca este foarte delicioasa,mai ales cu cascavalul ras,care ii va da o nota buna.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorbă de miel reţetă ardelenească Ciorbă de miel reţetă ardelenească

Intr-o oala de 3 litri, am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori. Am oprit focul

3 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez

Dovleceii se spala bine, se sterg si apoi se taie pe lung in cate 2 jumatati, indepartand capetele. Fiecare jumatate se scobeste cu

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Cartofi fierti cu unt