autor:

Maria Cogeanu

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Praz cu carne la cuptor

Autor: Maria Cogeanu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Olanda


    Reteta postata pe: 30 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Cogeanu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Olanda


Reteta postata pe: 30 iulie 2009

Ingrediente
- 500g carne tocata - de vita, - 500g cartofi, - 1 fir praz, - 1 ceasca lapte, - cascaval vechi ras, - sare, piper, curry, condimente pentru carne.

Dificultate: Medie Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 200 grade C.

Se fierb cartofii, apoi se strecoara. Se feliaza prazul bine spalat si se pune pe foc in ulei incins pentru 3-5 minute, apoi se strecoara.

Se condimenteaza carnea tocata apoi se pune la prajit.

Separat, se pune la fiert laptele cu putina sare si piper. Cand acesta fierbe, se adauga cartofii, se face pireu apoi se opreste focul.

Cand carnea e bine facuta se adauga prazul, se amesteca foarte bine, apoi se stinge focul.

Se unge o tava inalta si se pune carnea cu prazul, apoi se acopera cu pireul de cartofi. Peste se presare un strat de cascaval ras. Se pune la cuptor pentru 35 minute, neacoperit.



Sugestii:

- daca se doreste cascaval crocant deasupra, cand se opreste cuptorul se pune in microunde, optiunea grill pentru 5 minute (tava neacoperita).
Daca ti-a placut reteta noastra "Praz cu carne la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pui la cuptor pe pat de legume

Pui la cuptor pe pat de legume

Aceasta mâncare este de sezon, după cum vedeți, sunt majoritatea legumelor pe care le găsim

28 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Placinta ciobanului

Placinta ciobanului

Pieptul de pui se spala, se zvanta si se toaca la masina; ciupercile se curata de pielita, se spala,

2 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009

    Se aseamana foarte bine cu musacaua si cred ca este foarte delicioasa,mai ales cu cascavalul ras,care ii va da o nota buna.

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009

    o reteta foarte buna,merita incercata,de regula fac mancaruri cu praz,sunt bune,dar nu am incercat combinatia cu cartofi.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009

    O bunatate...

Dificultate

Medie

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • - 500g carne tocata - de vita
  • - 500g cartofi
  • - 1 fir praz
  • - 1 ceasca lapte
  • - cascaval vechi ras
  • - sare
  • piper
  • curry
  • condimente pentru carne.

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Cogeanu
Mancarica de broccoli

Mancarica de broccoli

(Sugestie: in loc de carne tocata se pot folosi cubulete de sunca si salam) Se taie ceapa cubulete

20 voturi    5 comentarii
25 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Orez cu carne

Orez cu carne

Cu 20-30 de minute inainte sa se pregateasca mancarea se fierbe orezul (pana bobul devine moale),

9 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Boerenkool - Piure cu varza creata

Boerenkool - Piure cu varza creata

Se curata cartofii si se taie cubulete. Se pun la fiert in apa cat sa-i acopere, intr-o oala mai

5 voturi    2 comentarii
25 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Se aseamana foarte bine cu musacaua si cred ca este foarte delicioasa,mai ales cu cascavalul ras,care ii va da o nota buna.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de pui cu prune uscate Ciorba de pui cu prune uscate

Spalam bine carnea de pui si o taiem bucati (eu am folosit o “spinare” de pui de la tara). Punem carnea la fiert si spumam

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb

In castronelul cu faina se face o gropita in care punem galbenusul, iaurtul, uleiul de masline,sare si amestecul de condimente,amestecam

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Cuşcuş cu friptură de pui şi salata verde