Ingrediente
- 500g carne tocata - de vita, - 500g cartofi, - 1 fir praz, - 1 ceasca lapte, - cascaval vechi ras, - sare, piper, curry, condimente pentru carne.
Dificultate: Medie | Timp: 1h
9 voturi
Mod de preparare
Se fierb cartofii, apoi se strecoara. Se feliaza prazul bine spalat si se pune pe foc in ulei incins pentru 3-5 minute, apoi se strecoara.
Se condimenteaza carnea tocata apoi se pune la prajit.
Separat, se pune la fiert laptele cu putina sare si piper. Cand acesta fierbe, se adauga cartofii, se face pireu apoi se opreste focul.
Cand carnea e bine facuta se adauga prazul, se amesteca foarte bine, apoi se stinge focul.
Se unge o tava inalta si se pune carnea cu prazul, apoi se acopera cu pireul de cartofi. Peste se presare un strat de cascaval ras. Se pune la cuptor pentru 35 minute, neacoperit.
Sugestii:
- daca se doreste cascaval crocant deasupra, cand se opreste cuptorul se pune in microunde, optiunea grill pentru 5 minute (tava neacoperita).