Pui Tandorri

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Pui Tandorri

Ingrediente

  • Reteta preluata de la Radu Popovici-Asia cafe
  • 4 pulpe curatate de pielita
  • 250 ml iaurt
  • ghimbir pisat
  • usturoi pisat
  • 2 lingurite boia iute
  • 2 lingurite chimion macinat
  • 2 lingurite coriandru macinat
  • 1 lingurita sare
  • 2-3 picaturi colorant rosu alimentar
  • 50 g unt

Mod de preparare

Pulpele se spala si se sterg bine cu prosoape de hartie.Pe fiecare pulpa se fac 2-3 crestaturi cu adancimea de 1 cm.

Iaurtul se pune intr-un castron impreuna cu celelalte ingrediente, mai putin untul.Se amesteca bine de tot pentru a se obtine o culoare uniforma.

Pulpele se ung cu aceasta compozitie, indesand bine in taieturi.Punem pulpele intr-un castron si rasturnam peste ele iaurtul ramas.Acoperim si lasam la rece in frigider pentru macar 3 ore.

In mod traditional, in nordul Indiei si in Pakistan, aceasta reteta se gateste pe carbuni, intr-un cuptor de pamant numit „tandoor”. Ca alternativa, pentru a gati reteta in casa, se frige pe gratarul incins. Dar eu am procedat astfel:

Intr-o tava am pus hartie de copt am uns-o cu putin unt si am asezat 700 g cartofi curatati si taiati felii, presarati cu sare si piper.In mijlocul lor am asezat pulpele de pui si marinata ramasa, peste...Cateva feliute se rosii si frunze de patrunjel verde au...colorat aspectul tavii.

Am dat tava la cuptorul dinainte incins si am lasat pina cand carnea a fost bine patrunsa si cartofii copti.

Se serveste cu salata verde sau cu ardei copti.

Pofta mare !

PS . la timp nu am socotit timpul de asteptare...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise