autor:

Sidy

» » , , Retete de Pasti, Fripturi, Mancaruri cu carne

Pulpa de miel in vin alb cu salvie si cartofi calugaresti

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 aprilie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 aprilie 2017

Ingrediente
2 pulpe de miel portionate, , 5 fire ceapa verde, , 3 fire usturoi verde, , 3-4 catei usturoi, , 200 ml vin alb demidulce, , un manunchi salvie, , 2 linguri pasta de gogosari, , 70 g unt, , boia afumata, , sare, , piper, , ulei, , pentru cartofi, , 700 g cartofi noi, , 50 g unt, , 2-3 linguri ulei, , 1 fir rozmarin verde, , sare, , boia afumata

Dificultate: Medie Timp: 2h 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Amestecam intr-un bol sare, piper, boia, ulei si cateii de usturoi dati prin presa, cu o pensula ungem bine pe toate partile, pulpele de miel.

Le asezam apoi, intr-un vas cu capac si rasturnam peste ele vinul, iar deasupra rupem cateva fire de salvie. Acoperim si dam la rece la frigider, pina a doua zi (ideal, asa am facut si eu ) sau macar 2-3 ore.

A doua zi, punem un gratar intr-o tava pe care asezam pulpele de miel si rasturnam marinada in tava, iar deasupra punem cateva feliute de unt si frunze de salvie. Acoperim tava cu hartie de copt, dupa care dam tava la cuptorul dinainte incalzit, la 180 de grade C, pentru o ora. Verificam carnea daca se baga furculita in ea, atunci inlaturam hartia, daca nu, o mai lasam asa acoperita 20-30 de minute.

Intre timp, curatam cartofii noi (cei marunti sunt mai buni) si ii fierbem 15-20 de minute in apa cu sare, apoi strecuram apa de pe ei.

Intr-o tigaie non-aderenta, punem la topit untul si adaugam uleiul impreuna cu frunzulitele de rozmarin. Adaugam cartofii bine scursi si ii dam cu putina boia afumata, apoi amestecam pina cand ei se rumenesc frumos pe toate partile.

Separat intr-o alta tigaie, punem putin ulei la incins si tragem la tigaie ceapa verde tocata marunt, apoi adaugam usturoiul verde tocat marunt si amestecam in tigaie pina cand acestea devin sticloase. Adaugam pasta de gogosari si amestecam.

Dupa ce pulpele sunt aproape facute si am scos hartia de copt, punem compozitia de ceapa verde peste pulpele de miel si mai dam la cuptor inca 15 minute. Sos din tava punem pe friptura, cu ajutorul unei linguri.

Servim pulpa de miel cu cartofi calugaresti, alaturi de o salata verde sau de ardei copti.

Pofta mare sa aveti !
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel in vin alb cu salvie si cartofi calugaresti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Drob din carne de vita in crusta de bacon

Drob din carne de vita in crusta de bacon

Carnea se spala si se fierbe pe jumatate intr-un vas cu apa cat sa o acopere si o lingurita de sare.

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Pasca cu branza, smantana si stafide

Pasca cu branza, smantana si stafide

Din toate ingredientele se face un aluat care se lasa la rece 2 ore impachetat in folie. Apoi se

3 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 20 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2 pulpe de miel portionate
  • 5 fire ceapa verde
  • 3 fire usturoi verde
  • 3-4 catei usturoi
  • 200 ml vin alb demidulce
  • un manunchi salvie
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • 70 g unt
  • boia afumata
  • sare
  • piper
  • ulei
  • pentru cartofi
  • 700 g cartofi noi
  • 50 g unt
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 fir rozmarin verde
  • sare
  • boia afumata

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

233 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

27 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Prajitura cu foi si ciocolata, bicolora Prajitura cu foi si ciocolata, bicolora

Ciocolata, untul, zaharul si laptele se pun impreuna la foc si se amesteca continuu pana cand ciocolata si untul se topesc. Se lasa

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Prajitura Ora 12 Prajitura Ora 12

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu jumatate din

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Drob de miel
Cookie Settings