autor:

Sidy

» » , , Retete de Pasti, Fripturi, Mancaruri cu carne

Pulpa de miel in vin alb cu salvie si cartofi calugaresti

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 aprilie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 aprilie 2017

Ingrediente
2 pulpe de miel portionate, , 5 fire ceapa verde, , 3 fire usturoi verde, , 3-4 catei usturoi, , 200 ml vin alb demidulce, , un manunchi salvie, , 2 linguri pasta de gogosari, , 70 g unt, , boia afumata, , sare, , piper, , ulei, , pentru cartofi, , 700 g cartofi noi, , 50 g unt, , 2-3 linguri ulei, , 1 fir rozmarin verde, , sare, , boia afumata

Dificultate: Medie Timp: 2h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Amestecam intr-un bol sare, piper, boia, ulei si cateii de usturoi dati prin presa, cu o pensula ungem bine pe toate partile, pulpele de miel.

Le asezam apoi, intr-un vas cu capac si rasturnam peste ele vinul, iar deasupra rupem cateva fire de salvie. Acoperim si dam la rece la frigider, pina a doua zi (ideal, asa am facut si eu ) sau macar 2-3 ore.

A doua zi, punem un gratar intr-o tava pe care asezam pulpele de miel si rasturnam marinada in tava, iar deasupra punem cateva feliute de unt si frunze de salvie. Acoperim tava cu hartie de copt, dupa care dam tava la cuptorul dinainte incalzit, la 180 de grade C, pentru o ora. Verificam carnea daca se baga furculita in ea, atunci inlaturam hartia, daca nu, o mai lasam asa acoperita 20-30 de minute.

Intre timp, curatam cartofii noi (cei marunti sunt mai buni) si ii fierbem 15-20 de minute in apa cu sare, apoi strecuram apa de pe ei.

Intr-o tigaie non-aderenta, punem la topit untul si adaugam uleiul impreuna cu frunzulitele de rozmarin. Adaugam cartofii bine scursi si ii dam cu putina boia afumata, apoi amestecam pina cand ei se rumenesc frumos pe toate partile.

Separat intr-o alta tigaie, punem putin ulei la incins si tragem la tigaie ceapa verde tocata marunt, apoi adaugam usturoiul verde tocat marunt si amestecam in tigaie pina cand acestea devin sticloase. Adaugam pasta de gogosari si amestecam.

Dupa ce pulpele sunt aproape facute si am scos hartia de copt, punem compozitia de ceapa verde peste pulpele de miel si mai dam la cuptor inca 15 minute. Sos din tava punem pe friptura, cu ajutorul unei linguri.

Servim pulpa de miel cu cartofi calugaresti, alaturi de o salata verde sau de ardei copti.

Pofta mare sa aveti !
Amestecam intr-un bol sare, piper, boia, ulei si cateii de usturoi dati prin presa, cu o pensula ungem bine pe toate partile, pulpele de miel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel in vin alb cu salvie si cartofi calugaresti" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Retete de Pasti
Pască cu ciocolata

Pască cu ciocolata

Mai intai de toate facem maiaua, amestecind toate ingredientele si lăsăm vasul la loc cald pina

10 voturi    5 comentarii
3h
Retete de Pasti
Cozonaci Moldovenesti

Cozonaci Moldovenesti

Cozonac Cantitati 1kg faina, 10-15 oua, 300 g zahar, 250 gr unt. 100 gr untdelemn, 50 gr rom, 1/2

7 voturi    0 comentarii
3h 50 min
Retete de Pasti

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 pulpe de miel portionate
  • 5 fire ceapa verde
  • 3 fire usturoi verde
  • 3-4 catei usturoi
  • 200 ml vin alb demidulce
  • un manunchi salvie
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • 70 g unt
  • boia afumata
  • sare
  • piper
  • ulei
  • pentru cartofi
  • 700 g cartofi noi
  • 50 g unt
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 fir rozmarin verde
  • sare
  • boia afumata

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Chec tigrat

Chec tigrat

Albusurile, impreuna cu un praf de sare, le mixam bine de tot, pina obtinem o spuma tare. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Ciorba de miel mocaneasca

Ciorba de miel mocaneasca

Carnea bine spalata si portionata, se pune la fiert, in apa rece, cu o lingurita rasa de sare. Lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Tort cu branza si bezea

Tort cu branza si bezea

Intr-un vas, cernem faina si o amestecam cu praful de copt. Adaugam untul rece de tot si amestecam

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Retete de Pasti
Sfaturi

Idei si retete pentru Pasti

8 modalitati de a folosi cozonacul ramas de la Paste
8 modalitati de a folosi cozonacul ramas de la Paste

Cozonacul este nelipsit de pe mesele de sarbatoare ale romanilor, fiind unul dintre deserturile preferate ale multora dintre noi.

8 voturi   7 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
7 modalitati de a folosi ouale ramase de la Paste
7 modalitati de a folosi ouale ramase de la Paste

  Dupa Paste, se intampla sa ramanem cu o multime de oua colorate pe care nimeni nu le mai mananca. Si pentru ca risipa

8 voturi   9 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
3 meniuri pentru o masa delicioasa de Paste
3 meniuri pentru o masa delicioasa de Paste

  Pentru ca masa de Paste trebuie sa fie plina cu cele mai delicioase si atent pregatite feluri de mancare, v-am pregatit

5 voturi   0 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
Vezi toate articolele