autor:

Sidy

» » Fripturi

Pulpe de pui glazurate

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Elvetia


    Reteta postata pe: 20 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Elvetia


Reteta postata pe: 20 iunie 2009

Ingrediente
4 pulpe de pui, 1 ardei iute, 4 linguri sos de soia, piper, sare, 4 linguri miere, 1 ceapa, ghimbir macinat, 2 linguri otet din miere, 4 linguri ulei de masline, 5-700 g caise proaspete, 2 ardei grasi- unul rosu, celalalt verde, salata verde, cartofi noi

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

12 voturi

Mod de preparare

Ardeiul iute se toaca marunt apoi se amesteca cu sosul de soia si piper.
Pulpele se ung bine cu acest sos inclusiv sub pielita si se dau la rece macar doua ore.
Se cojesc cartofii noi, se taie in cuburi si se pun in tava de copt( eu am pus pe ei cimbru, vin si usturoi granule, voi puteti sa-i faceti cum va place)
Cuptorul se preincalzeste si dupa ce pulpele au stat la rece se pun peste cartofii din tava, ungandu-le cu miere bine de tot sau se pun intr-o punga Knorr peste cartofi.
Se dau apoi la cuptor sa se prajeasca.
Ceapa se taie marunt se presara cu ghimbir si se adauga otetul, sarea , uleiul de masline si piperul.Ardeii grasi se taie fasii subtiri si se adauga si ei.
Caisele se spala si le se scot samburii.Cu 10 minute inainte de a fi gata pulpele , se pun jumatatile de caise peste pulpe si se mai dau la cuptor.
La servire punem o frunza de salata verde, o pulpa, doua bucati de caise, cartofi si ardei cu sos...
Ardeiul iute se toaca marunt apoi se amesteca cu sosul de soia si piper.
Pulpele se ung bine cu acest sos inclusiv sub pielita si se dau la rece
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui glazurate" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Fripturi
Pui la cuptor cu masline si prune uscate

Pui la cuptor cu masline si prune uscate

Am taiat puiul in bucati si l-eam dat cu sare si piper apoi le-a pus intr-un recipient mai mare ca

6 voturi    11 comentarii
1h 45 min
Fripturi
Coronita din coaste de miel

Coronita din coaste de miel

Se face o marinata din : 2 linguri ulei de masline, condiment pentru miel, rozmarin, miere, chilli,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    menuca , 30 august 2009

    An sa incerc sa fac si eu pulpele cu miere,am inteles ca nu sunt dulci,sunt super

  • Alina

    Alina (Chef de cuisine) , 26 august 2009

    Tudorel, sti ca tot ceea ce este bun nu este si sanatos ! De la carnea de pasare, cel mai mult imi place pielea ! Sau tu faci parte din categoria celor care nu le place ?

  • samoila tudorel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

    Foarte interesana reteta, fac pariu ca este minunata. Pielita lasata pa pulpe ma face sa ma mai gandesc putin. Una peste alta este in ordine.

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Sidy, si mie imi place combinatia dulce-picant !!! Este interesanta reteta. O sa incerc si eu.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

      Uite o reteta tare interesanta,am sa fac si eu,cred ca isi lasa de la caise un sos dulceag,super arata,felicitari.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

      Trebuie sa fie tare bune pulpele!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

12 voturi

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui
  • 1 ardei iute
  • 4 linguri sos de soia
  • piper
  • sare
  • 4 linguri miere
  • 1 ceapa
  • ghimbir macinat
  • 2 linguri otet din miere
  • 4 linguri ulei de masline
  • 5-700 g caise proaspete
  • 2 ardei grasi- unul rosu
  • celalalt verde
  • salata verde
  • cartofi noi

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Chec tigrat

Chec tigrat

Albusurile impreuna cu un praf de sare le mixam bine de tot pina obtinem o spuma tare. Adaugam apoi

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Pulpa de miel in vin alb cu salvie si cartofi calugaresti

Pulpa de miel in vin alb cu salvie si cartofi calugaresti

Amestecam intr-un bol sare, piper, boia, ulei si cateii de usturoi dati prin presa, cu o pensula

1 vot    0 comentarii
2h 20 min
Retete de Pasti
Ciorba de miel mocaneasca

Ciorba de miel mocaneasca

Carnea bine spalata si portionata, se pune la fiert, in apa rece, cu o lingurita rasa de sare. Lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti

menuca

An sa incerc sa fac si eu pulpele cu miere,am inteles ca nu sunt dulci,sunt super

Adauga reteta
Retete
din Fripturi
piept de porc umplut

piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura de pui si legume la cuptor cu sos remulad de avocado

Friptura de pui si legume la cuptor cu sos remulad de avocado

Intr-un bol mare se amesteca cimbrul uscat, boiaua, zaharul brun, sarea si piperul proaspat macinat impreuna cu uleiul de masline si

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Fripturi