autor:

Sidy

» » Fripturi

Pulpe de pui glazurate

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Elvetia


    Reteta postata pe: 20 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Elvetia


Reteta postata pe: 20 iunie 2009

Ingrediente
4 pulpe de pui, 1 ardei iute, 4 linguri sos de soia, piper, sare, 4 linguri miere, 1 ceapa, ghimbir macinat, 2 linguri otet din miere, 4 linguri ulei de masline, 5-700 g caise proaspete, 2 ardei grasi- unul rosu, celalalt verde, salata verde, cartofi noi

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

12 voturi

Mod de preparare

Ardeiul iute se toaca marunt apoi se amesteca cu sosul de soia si piper.
Pulpele se ung bine cu acest sos inclusiv sub pielita si se dau la rece macar doua ore.
Se cojesc cartofii noi, se taie in cuburi si se pun in tava de copt( eu am pus pe ei cimbru, vin si usturoi granule, voi puteti sa-i faceti cum va place)
Cuptorul se preincalzeste si dupa ce pulpele au stat la rece se pun peste cartofii din tava, ungandu-le cu miere bine de tot sau se pun intr-o punga Knorr peste cartofi.
Se dau apoi la cuptor sa se prajeasca.
Ceapa se taie marunt se presara cu ghimbir si se adauga otetul, sarea , uleiul de masline si piperul.Ardeii grasi se taie fasii subtiri si se adauga si ei.
Caisele se spala si le se scot samburii.Cu 10 minute inainte de a fi gata pulpele , se pun jumatatile de caise peste pulpe si se mai dau la cuptor.
La servire punem o frunza de salata verde, o pulpa, doua bucati de caise, cartofi si ardei cu sos...
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui glazurate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
PIEPT DE PUI LA GRATAR CU FASOLE VERDE RASOL

PIEPT DE PUI LA GRATAR CU FASOLE VERDE RASOL

Fasolea se curata si se spala si se fierbe in apa cu sare si cele 2 linguri de vegeta.Cand fasolea

6 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Pulpe de pui in crusta picanta

Pulpe de pui in crusta picanta

Pulpele se curata, se spala si se lasa la scurs. Separat inmuiem painea in putina apa sau supa dupa

5 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    menuca , 30 august 2009

    An sa incerc sa fac si eu pulpele cu miere,am inteles ca nu sunt dulci,sunt super

  • Alina

    Alina (Chef de cuisine) , 26 august 2009

    Tudorel, sti ca tot ceea ce este bun nu este si sanatos ! De la carnea de pasare, cel mai mult imi place pielea ! Sau tu faci parte din categoria celor care nu le place ?

  • samoila tudorel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

    Foarte interesana reteta, fac pariu ca este minunata. Pielita lasata pa pulpe ma face sa ma mai gandesc putin. Una peste alta este in ordine.

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Sidy, si mie imi place combinatia dulce-picant !!! Este interesanta reteta. O sa incerc si eu.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

      Uite o reteta tare interesanta,am sa fac si eu,cred ca isi lasa de la caise un sos dulceag,super arata,felicitari.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

      Trebuie sa fie tare bune pulpele!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

12 voturi

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui
  • 1 ardei iute
  • 4 linguri sos de soia
  • piper
  • sare
  • 4 linguri miere
  • 1 ceapa
  • ghimbir macinat
  • 2 linguri otet din miere
  • 4 linguri ulei de masline
  • 5-700 g caise proaspete
  • 2 ardei grasi- unul rosu
  • celalalt verde
  • salata verde
  • cartofi noi

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

menuca

An sa incerc sa fac si eu pulpele cu miere,am inteles ca nu sunt dulci,sunt super

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Carnati proaspeti subtiri la gratar