autor:

Sidy

» » Fripturi

Pulpe de pui glazurate

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Elvetia


    Reteta postata pe: 20 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Elvetia


Reteta postata pe: 20 iunie 2009

Ingrediente
4 pulpe de pui, 1 ardei iute, 4 linguri sos de soia, piper, sare, 4 linguri miere, 1 ceapa, ghimbir macinat, 2 linguri otet din miere, 4 linguri ulei de masline, 5-700 g caise proaspete, 2 ardei grasi- unul rosu, celalalt verde, salata verde, cartofi noi

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

12 voturi

Mod de preparare

Ardeiul iute se toaca marunt apoi se amesteca cu sosul de soia si piper. se ung bine cu acest sos inclusiv sub pielita si se dau la rece macar doua ore.


Se cojesc cartofii noi, se taie in cuburi si se pun in tava de copt( eu am pus pe ei cimbru, vin si usturoi granule, voi puteti sa-i faceti cum va place)


Cuptorul se preincalzeste si dupa ce pulpele au stat la rece se pun peste cartofii din tava, ungandu-le cu miere bine de tot sau se pun intr-o punga Knorr peste cartofi.


Se dau apoi la cuptor sa se prajeasca.


Ceapa se taie marunt se presara cu ghimbir si se adauga otetul, sarea , uleiul de masline si piperul.Ardeii grasi se taie fasii subtiri si se adauga si ei.


Caisele se spala si le se scot samburii.Cu 10 minute inainte de a fi gata pulpele , se pun jumatatile de caise peste pulpe si se mai dau la cuptor.


La servire punem o frunza de salata verde, o pulpa, doua bucati de caise, cartofi si ardei cu sos...
-->
Retete
Alte retete din Fripturi
Ficatei surpriza

Ficatei surpriza

Ficateii se spala , se curata si se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Baconul se taie in feliute

23 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Tochitura moldoveneasca-masa festiva de sarbatori.

Tochitura moldoveneasca-masa festiva de sarbatori.

Tăiaţi carnea şi cârnaţii în cuburi potrivit de mari. Curăţaţi şi tocaţi usturoiul din

3 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    menuca , 30 august 2009

    An sa incerc sa fac si eu pulpele cu miere,am inteles ca nu sunt dulci,sunt super

  • Alina

    Alina (Chef de cuisine) , 26 august 2009

    Tudorel, sti ca tot ceea ce este bun nu este si sanatos ! De la carnea de pasare, cel mai mult imi place pielea ! Sau tu faci parte din categoria celor care nu le place ?

  • samoila tudorel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

    Foarte interesana reteta, fac pariu ca este minunata. Pielita lasata pa pulpe ma face sa ma mai gandesc putin. Una peste alta este in ordine.

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Sidy, si mie imi place combinatia dulce-picant !!! Este interesanta reteta. O sa incerc si eu.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

      Uite o reteta tare interesanta,am sa fac si eu,cred ca isi lasa de la caise un sos dulceag,super arata,felicitari.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

      Trebuie sa fie tare bune pulpele!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

12 voturi

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui
  • 1 ardei iute
  • 4 linguri sos de soia
  • piper
  • sare
  • 4 linguri miere
  • 1 ceapa
  • ghimbir macinat
  • 2 linguri otet din miere
  • 4 linguri ulei de masline
  • 5-700 g caise proaspete
  • 2 ardei grasi- unul rosu
  • celalalt verde
  • salata verde
  • cartofi noi

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Paine Floarea Soarelui

Paine Floarea Soarelui

Aluatul il pregatim in vasul robotului, in care punem pentru inceput laptele caldut, uleiul, sarea

0 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Retete de Pasti
Gulas de strut

Gulas de strut

Curatam toate legumele, le spalam si le taiem cuburi, punindu-le pe fiecare in alt bol. Ceapa o taiem

0 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Mancaruri cu carne
Terina din salata de boeuf

Terina din salata de boeuf

Fierbem ouale apoi morcovii si mazarea, apoi le lasam la racit. Taiem cuburi morcovii si sunca Intr-un

41 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Aperitive

menuca

An sa incerc sa fac si eu pulpele cu miere,am inteles ca nu sunt dulci,sunt super

Adauga reteta
Retete
din Fripturi
piept de porc umplut

piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura de pui si legume la cuptor cu sos remulad de avocado

Friptura de pui si legume la cuptor cu sos remulad de avocado

Intr-un bol mare se amesteca cimbrul uscat, boiaua, zaharul brun, sarea si piperul proaspat macinat impreuna cu uleiul de masline si

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Fripturi